MILO JE ZBOG OVOGA POBESNEO KAO NIKAD DOSAD: Održana litija u Tivtu, Amfilohije izneo jedan ZAHTEV!
Održana litija u Tivtu, Foto: Emilija Jovanović

KRSNI HOD

MILO JE ZBOG OVOGA POBESNEO KAO NIKAD DOSAD: Održana litija u Tivtu, Amfilohije izneo jedan ZAHTEV!

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je na početku litije da "iako je primetno pojačano prisustvo policije, policija uprkos blagovremenoj prijavi, ne obezbeđuje saobraćaj ulicama kojima se krsni hod kreće"

Objavljeno:

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije predvodio je litiju koja je sinoć završena u Tivtu, uoči koje su organizatori pozvali građane da se pridržavaju mera za suzbojanje korona virusa i koriste maske koje su deljene ispred crkve i da budu u grupama manjim od 200 osoba.

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je na početku litije da "iako je primetno pojačano prisustvo policije, policija uprkos blagovremenoj prijavi, ne obezbeđuje saobraćaj ulicama kojima se krsni hod kreće".

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo je tokom besede posle litije u Tivtu pozvao na ukidanje spornog Zakona o slobodi veroispovesti, prenose podgoričke Vijesti.

"Ako vlast hoće da i na izborima nešto uradi, mnogo im je pametnije da diskriminatorski Zakon o slobodi veroispovesti odmah sada ukinu", poručio je Amfilohije.

Zahvalio je crnogorskoj opoziciji što se borila protiv usvajanja "antievropskog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi veroispovjesti", ali i zato što je prihvatila njegov poziv da ne politizuje litije.

Ocenio je da su tvrdnje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da Srpska crkva navodno ugrožava Crnu Goru i njen put u Evropu, "bezumne" i da on danas protiv sopstvenog naroda primjenjuje političku represiju poput one koju je stari režim 1989. primjenjivao protiv njega.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.