CRNA GORA OTVORILA GRANICE I ZA GRAĐANE BIH: Kad pročitate saopštenje garantovano će vam pasti mrak na oči
Ispitivanje je pokazalo jasno, Foto: Profimedia

a, joj!

CRNA GORA OTVORILA GRANICE I ZA GRAĐANE BIH: Kad pročitate saopštenje garantovano će vam pasti mrak na oči

Zbog toga je Bosna i Hercegovina privremeno izuzeta sa liste

Objavljeno:

"NKT je stoga donelo odluku da Institut za javno zdravlje privremeno izuzme BiH sa liste država iz kojih se u CG ulazi bez mere institucionalne izolacije", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore

Većina aktivnih slučajeva koronavirusa Crnoj Gori je importovana iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u CG preko Bosne i Hercegovine.

"Ispitivanje je pokazalo jasno, a to je da imamo slučajeve koji su importovani putem koji ide preko BiH i iz zemalja koje nisu na listi, tako da smo morali reagovati promptno", kazao je direktor Instuta za javno zdravlje Boban Mugoša.

Zbog toga je Bosna i Hercegovina privremeno izuzeta sa liste države iz kojih se u CG ulazi bez mere institucionalne izolacije, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT).

"Ulazak iz BiH od danas moguć za građane CG, BiH i država sa liste IJZCG uz negativan PCRtest akreditovane BiH laboratorije BiH star max 48h. Mera na snazi dok CG i BiH ne dogovore procedure razmene info o kontroli lica koja preko BiH dolaze u CG iz trećih država", navodi se na zvaničnom tviter anlogu Vlade Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.