OPASNA IZJAVA CRNOGORSKOG MINISTRA: Napao je Anu Brnabić!
Brnabić o Budvi,kao kad bi Marković o Leskovcu, Foto: EPA/ Boris Pejovic

DUGOROČNA STRATEGIJA

OPASNA IZJAVA CRNOGORSKOG MINISTRA: Napao je Anu Brnabić!

Sporni Zakon o slobodi veroispovesti, čije izmene zahteva MCP SPC u Cnoj Gori, Darmanović vidi kao neposredni povod za sva aktuelna dešavanja

Objavljeno:

Šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović izjavio je večeras da bi voleo da su tenzije sa Srbijom samo "izborna šarada", ali se, kaže, boji da stvari stoje drugačije i da je ovo, kako navodi, dugoročnija strategija i "nacionalna agenda" Beograda.

Darmanović podseća da je Crna Gora članica NATO i za njih je, kaže, ''apsolutno neprihvatljivo mešanje u poslove jedne suverene zemlje, koja donosi svoje odluke''.

Sporni Zakon o slobodi veroispovesti, čije izmene zahteva MCP SPC u Cnoj Gori, Darmanović vidi kao neposredni povod za sva aktuelna dešavanja, ali napominje da je ''na kraju krajeva'' I taj zakon, kako navodi, ''stvar nacionalne agende".

Premijerki Ani Brnabić zamera reagovanje na jutrošnje događaje u Budvi I dodaje da, iako je, kako kaže, bila dosta uzdržana, što uzelo previše maha''.

"Zamislite da premijer Marković daje izjavu o nekom lokalnom problemu u Leskovcu," rekao je Darmanović.

Odgovarajući na pitanje o poseti predsednika Mila Đukanovića Beogradu, Darmanović kaže da je redosled drugačiji I da je na redu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u Crnu Goru.

"Videćemo", dodao je, u emisiji Fokus RTCG.

Upitan za odnose Beograda I Prištine, šf crnogorske diplomatije je ponovio da je zvanična Podgorica iznela svoj stav da će prihvatiti ono što se "dve strane dogovore''.

Ponovio je I da zvanična Podgorica nikada blagonaklono nije gledala na pokušaj promene teritorija.''To bi opasno asociralo na neka loša vremena kojih se još sećamo. Verovatno su sve opcije u igri. Mi na to ne možemo da utičemo, ali upozoravamo. Niko u regionu ne bi bio oduševljen tim, ali, ako se desi, moraćemo da vidimo šta i kako'', naveo je Darmanović.

Napominje da je region stabilizovan na osnovu Bandenterovog principa o nepromenjivosti granica i to bi, smatra, trebalo tako da ostane.

Badenterovi principi iz januara 1992, inače, podrazumevaju nepromenljivost granica I Kosovo I Metohiju u okviru Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.