MALA PICA JE 600 DINARA! Čekajte da čujete ostale cene u Crnoj Gori, OVO NIJE NORMALNO! RAZVALJUJU!
Sutomore skupo kao Bahami, Foto: Printscreen/Youtube/Ser Ra

DA LI SU REALNI?

MALA PICA JE 600 DINARA! Čekajte da čujete ostale cene u Crnoj Gori, OVO NIJE NORMALNO! RAZVALJUJU!

Voda je znatno čistija nego u vreme sezone, a pronalazak mesta za peškir ovog leta nije izazov

Objavljeno:

Uprkos nikad većoj krizi u kojoj se turizam Crne Gore nakon korona virusa našao, Sutomore je i dalje posećeno, iako se čini da ugostitelji čekaju otvaranje granica kako bi počeli da rade...

Iako su granice sa Srbijom, odakle najveći broj posetilaca dolazi u Sutomore, i dalje zatvorene, ovo turističko mesto nije ni sada prazno.

Parking popunjen automobilima pretežno podgoričkih i nikšićih tabilica ukazuje da su sutomorske plaže i dalje najpristupačnija destinacija domaćim turistima za beg od gradskih vrućina.

Voda je znatno čistija nego u vreme sezone, a pronalazak mesta za peškir ovog leta nije izazov.

Zbog toga je veliki broj mladih, kao i porodica sa decom poslednjih dana odlazi u Sutomore, ali atmosfera u ovom mestu nije ni nalik onoj na kakvu smo navikli polovinom juna prethodnih sezona.

Takvom utisku ne doprinosi toliko osetan pad posetilaca koliko to što je veliki broj lokala, suvenirnica i štandova sa brzom hranom još uvek pod katancem ili su tek krenuli sa pripremama za otvaranje.

Kada će se ovo promeniti, još uvek se ne zna, a mnogi smatraju da otvaranje sezonskih obekata nije isplativo dok god su granice sa Srbijom zatvorene, jer broj domaćih turista koji ovde dolaze nije dovoljan da bi se ostvario ozbiljniji profit.

Međutim, lokali koji su otvoreni, teško da će privući posetioce s obzirom na šokantne cene hrane i pića, kao i neljubazno ponašanje osoblja u šta je MONDO.me imao prilike da se uveri tokom vikenda.

U jednom od retkih restorana koji su trenutno u Sutomoru otvoreni "dojč" (akafa s melkom) će vas koštati skoro dva evra (oko 240 din), što je u najmanju ruku nepristojan iznos i za kafu u mnogo elitnijim restoranima.

Ukoliko želite da jedete, savetujemo vam da dobro pogledate cene u meniju, jer će vas, na primer, mala pica koštati najmanje četiri evra (oko 600 din) - neočekivano za Sutomore, zar ne?

Račun vam ne donose ukoliko ne insistirate, a i u tom slučaju dobićete iznos napisan na listiću bloka.

U našem slučaju, nakon zahtevanja fiskalnog računa i neslaganja cifre sa onom koju smo dobili na ispisanom računu, konobar predlaže da pozove menadžera. Međutim, nakon nekoliko minuta umesto menadžera ponovo dolazi konobar i govori nam da je vlasnik kazao da uđemo u lokal kako bismo popričali sa njim, na šta nismo pristali, jer nismo njegovi privatni, već gosti restorana. Ni nakon ovoga ne izlazi vlasnik ili menadžer, već žena u kuhinjskoj uniforimi koja na pitanje zašto vlasnik nije izašao odgovara:

"Ne biste voleli da vam vlasnik izađe, verujte."

Veoma primamljiv način da se privuku turisti, zar ne?

Sa druge strane, cene mobilijara na plaži i dalje su pristojne, pa se tako dve ležaljke i suncobran za dan mogu iznajmiti po ceni od šest evra (otrpilike 700 din), a u okviru plaže možete naručiti piće po prihvatljivijim cenama.

Ipak, posetioci smatraju da bi cene u svim objektima i na svim plažama trebalo da budu biti znatno jeftinije kako bi se privuklo što više ljudi, da se makar malo ublaže posledice koje pandemija ostavlja na glavnu privrednu granu Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.