Učinilo mi se da ima nož u rukama: Potvrđena optužnica Plavljaninu, ranio napadača - ubio unuka!
Potvrđena optužnica Plavljaninu, Foto: Dragana Udovičić

INCIDENT

Učinilo mi se da ima nož u rukama: Potvrđena optužnica Plavljaninu, ranio napadača - ubio unuka!

Zbog pucanja u Cirikovića, Husenović je optužen za krivično delo ubistvo u pokušaju

Objavljeno:

U višem sudu u Bijelom Polju vanpretresno veće kojim je predsedavao sudija Radoslav Konatar, potvrdilo je optužnicu Višeg državnog tužilaštva iz ovog grada protiv Omera Husenovića (76) iz Plava, za ubistvo u pokušaju i ugrožavanje sigurnosti drugog lica.

Prema navodima optužnice, on je 16. februara ove godine iz pištolja pucao u sugrađanina Muhameda Cirikovića (28), ali je ubio svog unuka Rusmira Huseinovića (29), koji je imao fizički okršaj sa Cirikovićem na ulici pred lokalom "Mehov han".

- Samo sam želeo da odbranim unuka, a ne da ubijem bilo koga. Video sam da je taj mladić oborio mog unuka na pod. Učinilo mi se da je imao nož u rukama. Uplašio sam se za život svog unuka. Želeo sam da ga sklonim i zaštitim od Cirikovića. Žao mi je i žaliću dok sam živ zbog ovoga. Izgubio sam nesrećno unuka i od toga mi ne treba veća kazna - pričao je Huseinović pred istražiteljima nakon tragedije u Plavu, posle koje je otišao svojoj kući, a pištolj sakrio.

Nečuvenoj tragediji u Plavu, prethodila je prepirka Ciriikovaća i dvojice sugrađana u "Mehovom hanu" zbog devojke. Prepirka je potom nastavljena na ulici pred lokalom. Vrlo brzo došlo je do gušanja i fizičkog okršaja. Husenović, inače dugogodišnji kafandžija u Plavu, pokušao je da razdvoji sukobljene mladiće. Izvukao je pištolj i pucao. Pogodio je Cirikovića u rame, ali je projektil prošao kroz njegovo rame i usmrtio Rusmira.

Optužba

Zbog pucanja u Cirikovića, Husenović je optužen za krivično delo ubistvo u pokušaju, a zbog stradanja unuka optužnicom se tereti da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti drugog lica.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.