PLAŠIM SE MASOVNIH HAPŠENJA I REPRESIJE MILOVOG REŽIMA! Knežević: Đukanović hoće privatnu državu
Najavljene litije, Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

OČEKIVANJA

PLAŠIM SE MASOVNIH HAPŠENJA I REPRESIJE MILOVOG REŽIMA! Knežević: Đukanović hoće privatnu državu

Ono što je sigurno, smatra Knežević, je i da će nedostatak turista nadoknaditi intenzivna i zapaljiva atmosfera od strane DPS-a

Objavljeno:

Za danas su u Crnoj Gori ponovo najavljene protestne litije, a poslanik crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević očekuje tenzičan dan i nada se da se neće završiti masovnim hapšenjem i sukobima.

Knežević za RTS podseća da je direktor crnogorske policije najavio da će biti uhapšeni svi koji ne budu poštovali mere NKT.

"Plašim se da nas može očekivati scenario od 12. maja kada je bila litija u Nikšiću i uhapšen vladika Joanikije", rekao je Knežević.

foto: Emilija Jovanović

Knežević je rekao da je izvesno da je saopštenjem Episkopskog saveta otvorena šansa za crnogorski režim da do Petrovdana učini sve da kroz izmene i dopune zakona, kroz prelazne izvršne odredbe Zakona o slobodi veroispovesti, stori sve mogućnosti da dođe do suspenzije ovog zakona.

"Ono što je ponudila DPS, Milo Đukanović i Duško Marković prejudicira odluku Ustavnog suda koja će u potpunosti uslaglasiti ovaj zakon i ostaviti prostor da se u Međunarodnm sudu u Strazburu kroz određeni vremenski period odluči da li je taj zakon u skladu sa ustavom odnosno evropskim konvencijama", rekao je on.

Knežević je ocenio da se Crna Gora nalazi u opštem bankrotu i da očekuje da će Milo Đukanović raspisati izbore krajem avgusta ili početkom septembra.

Ono što je sigurno, smatra Knežević, je i da će nedostatak turista nadoknaditi intenzivna i zapaljiva atmosfera od strane DPS-a i njihovih pokušaja da optuže Srbiju i SPC kao elemente desitrukcije koji pokušavaju da zaustave Crnu Goru na njenom evroatlanstkom putu.

"Đukanović hoće da nađe nevidljivog neprijatelja od koga treba da brani privatnu državu koju je zaokružio 21. maja na pokradenom referendumu 2006. godine", zakljucio je Knežević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.