MILO MISLI DA JE DRŽAVA NJEGOV FEUD, NIT` JE KRŠTEN, NIT` ZNA IŠTA O CRKVI: Vladika Joanikije oštro o Đukanoviću
Vladika Joanikije i Milo Đukanović, Foto: Printscreen, EPA/Boris Pejović

oštro

MILO MISLI DA JE DRŽAVA NJEGOV FEUD, NIT` JE KRŠTEN, NIT` ZNA IŠTA O CRKVI: Vladika Joanikije oštro o Đukanoviću

- Optužuje nas da smo strani antidržavni elemenat, da ne priznajemo državu Crnu Goru i njenu nezavisnost, što nije tačno

Objavljeno: 14:30h

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović se grubo umešao u unutrašnje stvari Crkve sa željom da izmeni njen status i njeno ustrojstvo, ocenio je vladika Joanikije...

- Optužuje nas da smo strani antidržavni elemenat, da ne priznajemo državu Crnu Goru i njenu nezavisnost, što nije tačno - naveo je vladika.

Kada ga zbog njegove, kako je rekao, anticrkvene delatnosti kritikuju sa očiglednim dokazima da ne poštuje Ustav i autonomiju Crkve, on nas onda optužuje da napadamo državu.

- On misli da je država njegov feud kojim može gospodariti kako je njemu drago. Takvo devijantno mišljenje je verovatno posledica njegove tridesetogodišnje vladavine - zaključio je vladika Joanikije.

Sada, kako kaže, hoće da osniva Crkvu, a što se više bavi tom temom, sve više pokazuje neznanje.

- Niti je kršten, niti ima osnovnih znanja o Crkvi. Proizveo je neravnopravnost između verama. SPC trpi tešku diskriminaciju u Crnoj Gori u odnosu na rimokatoličku i islamsku. Naša osnovna verska i imovinska prava su ugrožena, a za posledicu, budući da smo mi pravoslavni većina u ovoj zemlji, imamo nestabilnost crnogorskog društva. Za sve to je odgovoran ponajviše Đukanović, budući da je sva vlast u njegovim rukama - rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/In4s)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.