HAOS U NAJAVI: Crna Gora se sprema da ZABRANI LITIJE - ova izjava iz policije sve otkriva!
Veselin Veljović, Foto: Youtube printscreen

zbog korone

HAOS U NAJAVI: Crna Gora se sprema da ZABRANI LITIJE - ova izjava iz policije sve otkriva!

Veljović je upozorio da će se procesuirati svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore

Objavljeno:

Direktor Uprave policije Crne Gore, Veselin Veljović, izjavio je danas da policija neće dozvoliti javne skupove kojima se krše mere donete radi suzbijanja zaraze korona virusa.

Veljović je upozorio da će se procesuirati svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

Mitropolit Crnogorsko-primorski SPC Amfilohije je u utorak najavio da će od nedelje, 14. juna, ponovo krenuti litije u Crnoj Gori protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Litije su priređivane od kraja decembra do marta kada su prekinute zbog mera za suzbijanje epidemije.

Veljović je kazao da veruje da je organizator javnih okupljanja svestan činjenice da je očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi okupljanje "podsticalo tenzije i doprinelo stvaranju uznemirenja javnosti".

"Podsećam javnost da se u samo jednom 'klasteru' sa litije, koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna pretnja i rizik po zdravlje građana", kazao je Veljović.

Veljović je rekao da policija neće obezbeđivati javne skupove koji nisu prijavljeni po proceduri utvrđenoj zakonom.

U Crnoj Gori je dopušteno da se najviše 200 ljudi okupi na javnom mestu - i napolju i unutra, uključujući i svadbe i sahrane.

Crna Gora se proglasila za "Corona Free Destinaciju" i tvrdi da nema nijednog obolelog od koronavirusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.