AMFILOHIJE PORUČIO MILU DA GA LIKVIDIRA! Skandalozna izjava o kojoj bruje Srbija i Crna Gora!
Litije se nastavljaju, Foto: Printscreen/Beta/Dragan Gojić

OŠTRO

AMFILOHIJE PORUČIO MILU DA GA LIKVIDIRA! Skandalozna izjava o kojoj bruje Srbija i Crna Gora!

Kako kaže, sveštenici u Baru su privođeni i kažnjavani samo zato što su služili službu Božiju i što su sa narodom obavljali litiju

Objavljeno:

"Litije u Crnoj Gori ponovo će biti nastavljene od nedelje", najavio je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i poručio vlasti da, kako je kazao, ne muči njegov narod i sveštenstvo, već da to reši njegovim likvidiranjem.

On je, kako je saopšteno iz MCP, povodom slave radija Svetigora, osveštao i prerezao slavski kolač u Sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Amfilohije je kazao da se prethodnih godinu preko talasa Svetigore čuje poruka "Ne damo svetinje", koja je, kako je naveo, započela upravo u Hramu Hristovog Vaskrsenja, "kada se narod Božiji zakleo da neće dati svetinje da se oskrnave i da ih bezbožnici otmu i prisvoje sebi".

- Prošla je godina od tada. Nažalost, oni koji su na vlasti nastavljaju da podržavaju taj zločinački zakon i tvrde da svetinje koje su ovde građene od apostolskih vremena i od vremena Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene ne pripadaju narodu već njima - naveo je Amfilohije.

Amfilohije je istakao da su se svi nadali da će poslije devedesetih godina gonjenje i nasilje nad Crkvom prestati, navodeći se taj progon opet povampirio "i u naše dane".

- I ja sam privođen na suđenje kao naslednik prošlih mitropolita, uhapšen je vladika Joanikije sa osam sveštenika - rekao je Amfilohije.

foto: Printskrin

Kako kaže, sveštenici u Baru su privođeni i kažnjavani samo zato što su služili službu Božiju i što su sa narodom obavljali litiju.

- Posle godinu i zakletve da nećemo dozvoliti da se otimaju svetinje, mi to nastavljamo i nastaviće se ti krsni hodovi od Nedelje svih svetih. To je znači iduća nedelja - poručio je Amfilohije.

On je kazao da je spreman, kao Mitropolit, da vlastodršci sa njim urade "ono što su uradili sa Mitropolitom Joanikijem, Arsenijem i Danilom".

- Pozivam ih da ne muče moj narod i sveštenstvo, već da to reše mojim likvidiranjem. Ja ih pozivam, te drugove i gospodu, pa neka urade to ako misle da time mogu da izleče ovaj narod od tog opakog virusa kojim smo zatrovani još od vremena one bezbožne ideologije - poručio je Amfilohije.

On je kazao da se od Nedelje svih svetih molebani za spas svetinja, za pomirenje, za bratsku ljubav i slogu nastavljaju u hramovima i crkvama širom Crne Gore.

- To od mene narod traži i ja sam dužan da ih ispoštujem - dodao je Amfilohije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.