CRNOGORSKI MINISTAR ZDRAVLJA IZVREĐAO LONČARA! Ovakve uvrede još niko nije izgovorio!
Kako je saopštio Hrapović, Lončar se ponovo obrušava na Crnu Goru, Foto: Printscreen Youtube

bruka

CRNOGORSKI MINISTAR ZDRAVLJA IZVREĐAO LONČARA! Ovakve uvrede još niko nije izgovorio!

Državljani Srbije još ne mogu da uđu u Crnu Goru iako prema poslednjim podacima ima manje od 25 obolelih na 100.000 stanovnika

Objavljeno:

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović poručio je danas srpskom kolegi Zlatiboru Lončaru da način na koji je Crna Gora pristupila odgovoru na korona virus i rezultati koje je postigla "neće ili ne žele da vide samo oni koji su zaokupljeni najperfidnijim manevrima da prikriju sopstveni poraz u borbi protiv pandemije".

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar rekao je da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih Kovid pacijenata državi, koja, kako je kazao, nema rezultate, niti adekvatno znanje o korona virusu.

Prethodno je Institut za javno zdravlje Crne Gore tražio pojašnjenje od kolega iz Srbije, nakon što je objavljen podatak da je u toku jednog dana u Srbiji izlečeno preko 4.000 obolelih od korona virusa.

Državljani Srbije još ne mogu da uđu u Crnu Goru iako prema poslednjim podacima ima manje od 25 obolelih na 100.000 stanovnika. Crna Gora dozvoljava ulazak gradjanima 131 države koje ispunjavaju te epidemiološke uslove.

Kako je agenciji Beta nezvanično rečeno u Vladi Crne Gore, državljani Srbije će najverovatnije od ponedeljka 15. juna moći da udju u Crnu Goru nakon što odluku o tome donese Nacionalno koordinaciono telo koje sednice održava petkom. Nakon što se većina odluka donese petkom, one počnu da se primenjuju ponedeljkom.

Hrapović je u današnjem saopštenju naveo da Lončar, "koji gleda da nema Crnogoraca na funkcijama u zdravstvenom sistemu te zemlje, jer nisu naučili da pričaju srpskim jezikom, ponovo ima nešto da poruči i objasni".

Kako je saopštio Hrapović, Lončar se ponovo obrušava na Crnu Goru, i uvredama, u jeku predizborne kampanje u Srbiji, stručnu i epidemiološku priču izmešta na politički teren.

On je dodao da neće dozvoliti vredjanje crnogorskih zdravstvenih radnika i poništavanje rezultata, "ma koliko to gospodinu Lončaru smetalo i ma koliko se trudio da ih ovakvim iznošenjem neistina i paušalnih ocena dovede u pitanje".

Hrapović je kazao da način na koji je Crna Gora pristupila odgovoru na korona virus i rezultati koje je postigla "neće ili ne žele da vide samo oni koji su zaokupljeni najperfidnijim manevrima da prikriju sopstveni poraz u borbi protiv pandemije.

"U redu. Ko gubi, ima pravo da se ljuti...", naveo je on.

"Od specijalista za šoping, preko stručnjaka za prikrivanje informacija i uterivanje straha, naši susedi iz Srbije, tačnije prvi čovek zdravstva sada ide i korak dalje u svom prepoznatljivom maniru vredjanja i omalovažavanja jer, izgleda, drugačije ne ume", poručio je Hrapović.

On je dodao da neće nasedati na provokacije.

"Rezultati su tu, a to, ministre Lončar, ni Vi niti bilo ko drugi neće moći da ospori!", kazao je Hrapović u odgovoru Lončaru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.