PONOSNI SMO NA ISTORIJSKO NASLEĐE CRNE GORE I HRVATSKE: Nova zapaljiva izjava Mila Đukanovića!
Milo Đukanović, Foto: EPA/TOMS KALNINS

novi prijatelji

PONOSNI SMO NA ISTORIJSKO NASLEĐE CRNE GORE I HRVATSKE: Nova zapaljiva izjava Mila Đukanovića!

U saopštenju koje je poslato Tanjugu, Đukanović je podvukao i značaj, kako je rečeno – zajedničkog istorijskog nasleđa Crne Gore i Hrvatske

Objavljeno:

Na sastanku aktuelnog predsednika Crne Gore i ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, koji se dogodio u petak, Milo Đukanović je izjavio da je zadovoljan intezivnom pažnjom koju Hrvatska poklanja Crnoj Gori na putu ka EU, ali i obostranom diplomatskom saradnjom ove dve zemlje.

U saopštenju koje je poslato Tanjugu, Đukanović je podvukao i značaj, kako je rečeno – zajedničkog istorijskog nasleđa Crne Gore i Hrvatske.

„Nema mira, stabilnosti i napretka regiona bez integracije u Evropsku uniju. Crna Gora ima nepokolebljivu viziju da odigra ulogu dobrog primera i bude promoter evropskih vrednosti u regionu, uz još veću odlučnost i posvećenost reformama”, rekao je Đukanović.

S druge strane, šef hrvatske diplomatije je, prenoseći pozdrave premijera Plenkovića, izjavio sledeće:

„Svaka zemlja mora pokazati da zaslužuje epitet stabilizatora ako želi put u Evropsku uniju, a Crna Gora je dokazala da je na tom putu. Hrvatska je prijatelj Crne Gore u NATO i zagovornik njene evropske ideje, a Hrvatska zajednica u Crnoj Gori dok njeguje i čuva svoj hrvatski identitet ostaje lojalna državi Crnoj Gori“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/IN4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.