PUŠTENI SVEŠTENICI KOJI SU SASLUŠANI ZBOG LITIJE U BARU: Nisu imali osnova da ih pritvore!
Litija u Baru, Foto: Youtube printscreen

izvukli se

PUŠTENI SVEŠTENICI KOJI SU SASLUŠANI ZBOG LITIJE U BARU: Nisu imali osnova da ih pritvore!

Podsetimo, u Baru su se sinoć podigle tenzije zbog pokušaja privođenja u Centar bezbednosti Bar više sveštenika Mitropolije

Objavljeno:

Sveštenici iz Bara, koji su saslušavani zbog litije održane u tom gradu, pušteni su posle saslušanja.

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), protojerej stavrofor Slobodan Zeković, otac Jovan Plamenac, otac Ljubo Jovanović, otac Aleksandar Orlandić, otac Nikola Radović i otac Marjan Petkovski izašli su iz CB Bar gdje su od jutros saslušavani.

Tužilac je odmah po dolasku saopštio da nema osnova za krivičnu prijavu. Uz sveštenike su sve vreme bili pravni zastupnik MCP dr. Vladimir Leposavić i advokat Boško Čarmak.

Podsetimo, u Baru su se sinoć podigle tenzije zbog pokušaja privođenja u Centar bezbednosti Bar više sveštenika Mitropolije zbog juče održane litije u čast Svetog Jovana Vladimira, nebeskog zaštitnika grada.

Paroh barski, arhijerejski namjesnik, protojerej stavrofor Slobodan Zeković dobio je poziv da javi na informativni razgovor u svojstvu građanina sinoć, samo par sati nakon litije, i on je jutros po pozivu došao u CB Bar u zakazanom terminu u 6 sati.

Saslušan je dva sata kasnije, a nakon njega i sveštenici Nikola Radović, Mladen Tomović, Jovan Plamenac, kao i sveštenici iz Podgorice i drugih gradova koji su učestvovali na litiji.

Policija je na ulicama Bara bila prisutna sve vreme tokom litije, ali saobraćaj nije bio obustavljen. Iz policije saopštili da je u litiji bilo 1.200 učesnika te da litija nije bila prethodno najavljena.

Podsjetimo takođe, policija je jutros u 5 sati u parohijskom domu u Ulcinju dolazila da bi uručila poziv na saslušanje svešteniku Siniši Smiljiću koji se jutros oglasio preko stranice „Pravoslavni Ulcinj“. Svešteniku Smiljiću je, inače, u aprilu određena novčana kazna u iznosu od 4,500 eura zbog nepoštovanja mjera u borbi protiv virusa korona, odnosno što je vozio bez potvrde na relaciji Podgorica - Ulcinj.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.