CRNOGORCI SAD KUKAJU: Kako ćemo mi BEZ LETOVA ZA BEOGRAD?!
Zabrana sletanja je izuzetno teška odluka, Foto: Youtube printscreen / Vijesti

PRIZNALI

CRNOGORCI SAD KUKAJU: Kako ćemo mi BEZ LETOVA ZA BEOGRAD?!

Zabrana sletanja je izuzetno teška odluka

Objavljeno: 05.06.2020. 11:18h
  • 242

Izvršni direktor Montenegroerlajnsa (MA) Vlastimir Ristić rekao je da nacionalna aviokompanija trpi izuzetno veliku štetu zbog zabrane sletanja na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, jer je u pitanju regionalno najbolja linija, za koju uvek postoji veliko interesovanje putnika.

„Još uvek željno iščekujemo informacije o tome kada će avioni MA moći ponovo da sleću na beogradski aerodrom. Naše interesovanje i interesovanje putnika je veliko. To su tradicionalne veze, poslovne veze, studenti, zdravstvene usluge. Mi smo višeznačno povezano“, rekao je Ristić u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG), navodeći da je MA spreman da obnovi linije čim se reši to pitanje.

Zabrana sletanja je izuzetno teška odluka, jer je u pitanju ne samo naša, već regionalno najbolja linija.

„Sumarno posmatrano, to je najbolja linija. Ne možemo da zamislimo da opstanemo bez te linije. To je linija koja ima generator tražnje, tu imamo uvijek veliko interesovanje, itekako je bitna za našu turističku privrede razvoj. I mi trpimo izuzetno veliku štetu zbog toga“, kazao je Ristić.

Kovid 19 ima razarajuće posledice po avioindustriju, kaže Ristić.

„Nama, recimo, u MA, imamo obaveze koje se tiču lizing rata aviona, kredita, to su obaveze koje ne možemo da izbjegnemo. Postoje određeni minimumi u letačkoj operativi, koliko moraju da lete naše letačke posade. Svako probijanje tih termina može da izazove kasnije probleme u obuci“, pojasnio je Ristić.

Bonus video:

(Espreso.rs/sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media