POLICIJA U CRNOJ GORI RAZDVOJILA KOLONU, PA SE POVUKLA: Kuči jači od Milovih batinaša!
To je izazvalo napetost između vernika i policajaca, Foto: Youtube printscreen

dobra vest

POLICIJA U CRNOJ GORI RAZDVOJILA KOLONU, PA SE POVUKLA: Kuči jači od Milovih batinaša!

Policija je prethodno omogućila vladikama da prođu

Objavljeno:

Kolona vernika koja se kretala iz Kuča sa moštima Svetog Arsenija Sremca, drugog arhiepiskopa srpskog, koju su predvodili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, došla je u Saborni hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici gde na poklonjenje moštima naslednika Svetog Save pristupa veliki broj ljudi.

Na putu do ove svetinje policija je na Kakarickoj Gori razdvojila kolonu — jednu koju je uputila na Burum i drugu preko Kakaricke gore sa trobojkama.

To je izazvalo napetost između vernika i policajaca, ali je na kraju sve prošlo mirno. Kolona se, međutim, nešto kasnije ponovo spojila na Starom aerodromu i nastavila put bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, sve do zgrade MUP-a kada su opet zaustavljeni, i nije im bilo dozvoljeno da nastave put u dužini od oko 400 metara.

Policija je prethodno omogućila vladikama da prođu kao i vozilu u kojem su se nalazile svete mošti. Kada su iz vozila izašli mitropolit Amfilohije i episkop Joanikije, policajci su, kako se navodi, popustili i omogućili koloni da dođe do Hrama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.