BEOGRADSKI SINDIKAT U SPOTU MILOVE STRANKE! Nije lažna vest, reč je o nečemu NEČUVENOM! (VIDEO)
ilustracija, Foto: Printscreen Instagram

ups

BEOGRADSKI SINDIKAT U SPOTU MILOVE STRANKE! Nije lažna vest, reč je o nečemu NEČUVENOM! (VIDEO)

Spot je osvanuo pre nepunih nedelju dana

Objavljeno:

Demokratska partija Socijalista Crne Gore (DPS) u spotu napravljenom povodom Dana nezavisnosti koristila je i snimak grupe „Beogradski sindikat“ čijim članovima je zabranjen ulazak u Crnu Goru

Spot je osvanuo pre nepunih nedelju dana, na zvaničnom „Jutjub“ kanalu Televizije Nikšić u svrhu promocije 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore, a pod nazivom „Video spot OO DPS Nikšić“, prenosi portal In4S.

U delu gde se čelnici DPS-a, odnosno Opštine Nikšić hvale kako je „Nikšić postao grad festivala…“ prikazan je i segment preuzet sa video-snimka koncerta grupe „Beogradski sindikat“ u okviru njihovog nastupa na nikšićkom „Bedem Festu“.

Članovima „Beogradskog Sindikata“ krajem februara ove godine zabranjen je ulazak u Crnu Goru pod zvaničnim obrazloženjem da predstavljaju „opasnost po nacionalnu bezbednost Crne Gore“.

Iz „Beogradskog sindikata“ su rekli da im je drago što je njihov koncert ostavio toliki trag da je završio u kulturnoj promociji Crne Gore i grada Nikšića, ali da im nije drago što je u pitanju video koji očigledno služi za promociju jedne političke partije, iako se zna da su bend koji se ne bavi stranačkom propagandom već nastupa za sve ljude koji vole njihovu muziku.

„Paradoksalno je to što je u pitanju promocija političke stranke režima koji nam je pre samo 3 meseca zabranio ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbednosti. Nije nam jasno kako istovremeno možemo biti primer 'dobre energije u kojoj uživaju desetine hiljada mladih ljudi i onih koji se tako osećaju' i pretnju po nacionalnu bezbednost Crne Gore?“, naveli su u saopštenju članovi tog benda.

Iskreno se nadaju da će vlast u Crnoj Gori uvideti koliko je besmisleno ograničavati slobodu kretanja muzičarima, pesnicima, profesorima, akademicima i drugim intelektualcima iz Srbije, samo zbog iznetog mišljenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.