DUŠKO MARKOVIĆ IZJAVIO NEŠTO NEOČEKIVANO O HAPŠENJIMA SVEŠTENIKA: Da li verujete u ovu izjavu premijera Crne Gore?
Marković je Danilovića podsetio da predsednik vlade ne izdaje naređenja ko će biti uhapšen, Foto: EPA / BORIS PEJOVIC

nije znao?

DUŠKO MARKOVIĆ IZJAVIO NEŠTO NEOČEKIVANO O HAPŠENJIMA SVEŠTENIKA: Da li verujete u ovu izjavu premijera Crne Gore?

Marković je Danilovića podsetio da predsednik vlade ne izdaje naređenja ko će biti uhapšen

Objavljeno:

Premijer Duško Marković tvrdi da nije naredio hapšenje episkopa Joanikija i osam sveštenika, već je o hapšenju navodno saznao tek sutradan.

Marković je to rekao odgovarajući na pitanje poslanika opozicione Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića tokom "premijerskog sata".

Danilović je Markovića pitao na koji je napad mislio kada je 14. maja na vanrednoj konferenciji rekao da je Crna Gora "izložena brutalnom napadu koji može da ima nesagledive posledice po zdravlje građana".

"Da li ste s tim u vezi vi sredili da nakon svetovasilijevskog hoda ulicama Nikšića bude priveden vladika Joanikije, kao i osam sveštenika, uz naređenje da episkop budimljansko-nikšićki po svaku cenu bude transportovan policijskom maricom", pitao je Danilović, preneli su podgorički mediji.

Marković je Danilovića podsetio da predsednik vlade ne izdaje naređenja ko će biti uhapšen i kojim automobilom, već da je to u nadležnosti tužžilaštva.

"Tek sam sutradan ujutru dobio informaciju da je tužžilac odredio pritvor sveštenicima. Odkud vam informacija da sam ja naredio, to nije tačno. Dajte činjenice. Pre i nakon hapšenja sam bio u kontaktu sa mitropolitom. Nije tačno da sam naredio i znao da je Joanikije uhapšen, ne očekujem da mi verujete", rekao je Marković i ocenio da su nezakonita okupljanja širom Crne Gore 12. maja mogla da imaju nesagledive posledice po zdravlje.

Razgovarao je, kaže, sa mitropolitom Amfilohijem, brinuo zbog toga šta će se desiti pod Ostrogom i ukazivao kakva opasnost možže da bude u Nikšiću.

Premijer je optužio Danilovića da je odlučio da na ovoj temi pokrene kampanju, te dodao da se u Crnoj Gori sve završava dijalogom i razgovorom.

"Vi često govorite pa zaćutite. U Crnoj Gori se ćutanjem ništa ne završava nego razgovorom i dijalogom. Bojkotujete pa ste opet tu, šetate pa opet ne šetate. Moram priznati da sam prestao da uzimam za ozbiljno vaš pristup politici. Pitam se samo gde ste bili prethodnih meseci, kako to da niste bili u prvim redovima da pomognete sugrađanima u borbi protiv bolesti. Ali ste među prvima izašli da odobravate kršenje mera", nastavio je Marković da optužuje Danilovića, koji je upitao premijera odakle mu pravo da bilo koga stavlja iznad zakona radi prikupljanja političkih poena.

Danilović je zaključio da je direktoru policije Veselinu Veljoviću neko morao da izda nalog za hapšenje vladike Joanikija i sveštenika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.