PLANIRALI NAPAD NA SRPSKE TURISTE? Uhapšeno 17 navijača Budućnosti, kod njih pronađene strašne stvari!
Navijači za leto planirali napade i razbijanje automobila, Foto: Budućnost VOLI / aba-liga.com

NEVEROVATNO!

PLANIRALI NAPAD NA SRPSKE TURISTE? Uhapšeno 17 navijača Budućnosti, kod njih pronađene strašne stvari!

U Podgorici i na Cetinju proteklog vikenda privedeno je na informativne razgovore, 17 navijača FK Budućnost kod kojih su nađene nalepnice 'Srbe na vrbe!' i 'Srbi, van iz Montenegra'

Objavljeno:

U Podgorici i na Cetinju privedeno 17 navijača Budućnosti kod kojih su nađene nalepnice 'Srbe na vrbe! ' i 'Srbi, van iz Montenegra', kao i arsenal hladnog oružja. Oni su se spremali da tokom sezone u Budvi, Kotoru i Tivtu linčuju turiste iz Srbije, razbijaju im kola, skidaju registracije i prelepljuju ih pretećim nalepnicama

Ekstremisti u Crnoj Gori pripremaju se da ovoga leta na primorju masovno napadaju turiste iz Srbije, da im razbijaju automobile i prelepljuju ih nalepnicama na kojima piše: 'Srbe na vrbe' i 'Srbi, van iz Montenegra'!

Ovo zvuči neverovatno, ali je nažalost potpuno istinito. U Podgorici i na Cetinju proteklog vikenda privedeno je na informativne razgovore, 17 navijača FK Budućnost kod kojih su nađene nalepnice 'Srbe na vrbe!' i 'Srbi, van iz Montenegra', kao i čitav arsenal hladnog oružja! Oni su, tvrde odlično obavešteni izvori, planirali da tokom sezone u Budvi, Kotoru i Tivtu terorišu turiste iz Srbije. Čitava akcija lociranja i privođenja ovih huligana na informativne razgovore zadržana je u tajnosti, daleko od očiju javnosti, a čak postoji sumnja da je grupu ekstremista organizovao neko iz crnogorske službe bezbednosti, navodi Informer.

Umešana i ANB?

Sagovornici detaljno upoznati s ovim slučajem prenose da su kod navijača na više lokacija, osim nalepnica pretećeg sadržaja, nađene i bejzbol i gumene palice, bokseri...

- Tokom proteklog vikenda privedeno je 17 ekstremista, uglavnom navijača Budućnosti. Policija je kod njih našla nalepnice i plakate 'Srbe na vrbe!' i 'Srbi, van iz Montenegra'. Pretresom njihovih automobila i stanova nađen je ozbiljan arsenal hladnog oružja, uključujući i desetine bejzbol i gumenih palica i boksera... - kaže jedan od naših sagovornika i navodi da je policija tokom saslušanja privedenih huligana došla do šokantnih otkrića.

foto: Printscreen

- Neki od njih su na informativnom razgovoru priznali da su planirali da na početku turističke sezone na primorju, pre svega u Budvi, Kotoru i Tivtu, napadaju turiste iz Srbije, razbijaju im kola, skidaju registracije i prelepljuju ih pretećim nalepnicama - prenosi izvor.

Prema njegovim rečima, jedan od uhapšenih čak je ustvrdio da su sve ovo planirali u saradnji sa službenikom crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB)!?!

- Jedan od privedenih je kao organizatora i inspiratora cele ideje i plana naveo lice koje je pozicionirano u ANB - tvrdi izvor lista.

I dok niko od zvaničnika iz Crne Gore koje smo juče kontaktirali nije hteo da komentariše naša saznanja, dekan Fakulteta za bezbednost 'Edukons' Miroslav Bjegović kaže da je poznato da u mnogim državama službe regrutuju ekstremiste za izvršenje prljavih poslova.

- Očigledan primer je i crnogorska ANB. Ona pokorno služi jednoumlju predsednika Đukanovića koji želi da zatre sve srpsko. Pritom, ne shvata da je udario na svoj narod, svoju istoriju i budućnost. Zapravo, udario je sam na sebe! - upozorava Bjegović.

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan naglašava da je podeljen prljav posao u obračunu sa Srbima i SPC.

- Dok specijalne jedinice premlaćuju, obična policija hapsi i zatvara, ANB planira podmukle akcije zastrašivanja Srba. U nerazumnoj ostrašćenosti, režim čak ignoriše i veliku finansijsku korist od turizma. Nema sumnje da ANB koristi pomoć 'bratskih' službi, hrvatske SOA ili albanske i 'kosovske' službe u ovim prljavim poslovima - kaže Karan.

Istoričar Nemanja Starović ocenjuje da ove informacije predstavljaju još jedan dokaz za tvrdnju da Đukanovićev režim svesno i planski dovodi političku atmosferu do usijanja.

- Dešavanja ove vrste predstavljaju ispit zrelosti za crnogorsko društvo, a pre svega za ljude angažovane u aparatu sile, koji ne bi smeli da dozvole iniciranje građanskih sukoba zarad produženja trodecenijske lične vlasti jednoga čoveka. Otkrivanje te grupe ekstremista uliva nadu da u sistemu u Podgorici ipak postoje strukture koje shvataju koliki balast predstavlja Milo Đukanović i koje nisu spremne da po njegovom diktatu uvedu Crnu Goru u spiralu nasilja - ističe Starović.

Istoričar Aleksandar Raković, ne želeći da komentariše direktno ova saznanja jer, kako kaže, nema te informacije, ocenjuje da Srbi iz Srbije i RS ne treba da idu ove godine u Crnu Goru na letovanje.

- Time bi svi oni punili budžet Đukanovićevog režima i radili u korist svoje nacionalne nesreće! Država Srbija bi, ako je ikako moguće, mogla da razmisli o pomoći Srbima na primorju koji će zbog pucanja turističke sezone imati velike gubitke. Možda bi Srbi iz Crne Gore mogli da osnuju svoju zasebnu turističko-ugostiteljsku asocijaciju, pa da onda Srbi iz Srbije i regiona kada idu u Crnu Goru letuju kod svojih, a ne kod konvertita - predlaže Raković.

David Štokinger, lider SPO iz Austrije

"Srbi ne smeju postati građani drugog reda u Crnoj Gori. Bilo bi dobro da zvanični Beč podržava prava svih naroda u zemljama bivše Jugoslavije, što bi značilo i konačno podizanje glasa o pravima Srba", navodi Informer.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.