ŠTA OVO SADA ZNAČI? Pročitajte izjavu crnogorskog ambasadora o OTVARANJU GRANICA!
Odluka o otvaranju granica nije konačna, Foto: Printscreen

NIŠTA NIJE REŠENO

ŠTA OVO SADA ZNAČI? Pročitajte izjavu crnogorskog ambasadora o OTVARANJU GRANICA!

Istakao je da čvrsto veruje da će se vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije

Objavljeno: 26.05.2020. 20:33h

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević izjavio je danas da Vlada Crne Gore još nije donela nikakvu konačnu odluku o otvaranju granica i da je crnogorski premijer Duško Marković rekao "da globalna kretanja ukazuju na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu".

"Kao što ste čuli iz izjave premijera Crne Gore Duška Markovića Nacionalno koordinaciono telo treba da donese odluku koja će se primenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje", naveo je Milošević u pisanoj izjavi za portal Mondo.

Milošević je dodao da je Marković na osnovu stava Instituta za javno zdravlje saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je "jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove".

"Premijer je istakao da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu", naveo je Milošević.

Istakao je da čvrsto veruje da će se "vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile obe države radi zaštite zdravlja svojih građana".

Bonus video:

(Espreso.rs/Sputnjik-news.com)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media