KRAJ EPIDEMIJE 2. JUNA: Crna Gora vidi ovaj datum kao konačnu POBEDU KORONE
Budva, Foto: Profimedia

prognoze

KRAJ EPIDEMIJE 2. JUNA: Crna Gora vidi ovaj datum kao konačnu POBEDU KORONE

"Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogucnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema", rekao je Mugoša

Objavljeno:

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša poručio je danas da bi kraj epidemije novog korona virusa u Crnoj Gori, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.

"Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja koronavirusa, onda možemo reci da smo sa ovom epidemijom završili", rekao je Mugoša.

Direktor IJZ ipak upozorava da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mera koje su još na snazi. Te mere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru, prenosi RTCG.

"Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogucnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema", rekao je Mugoša.

Komentarišući poslednji slučaj inficiranog korona virusom, rekao je da nije reč o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživio saobraćajni udes i posle hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom, saopšteno je iz Instituta.

U Crnoj Gori su od početka epidemije od korona virusa obolele 324 osobe, oporavilo se 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.

Osim Crne Gore, navode Vijesti, Farska Ostrva su jedina teritorija u Evropi gde nema aktivnih slučajeva koronavirusa, a prema podacima na sajtu Worldometers, poslednja dva pacijenta, od ukupno 187 zaraženih na toj teritoriji, oporavila su se 8. maja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.