CRNOGORSKA MINISTARKA ČESTITALA DRŽAVNI PRAZNIK REČIMA KOJE ĆE NEKIMA ZASMETATI: Da li je ovo PROVOKACIJA?
Marija Vučinović, Foto: Kabinet ministarke bez portfelja

OVO JE PORUČILA

CRNOGORSKA MINISTARKA ČESTITALA DRŽAVNI PRAZNIK REČIMA KOJE ĆE NEKIMA ZASMETATI: Da li je ovo PROVOKACIJA?

Čestitala građanima "Dan nezavisnosti"

Objavljeno: 20.05.2020. 18:15h

Ministarka u Vladi Crne Gore Marija Vučinović čestitala je svim građankama i građanima 21. Maj Dan nezavisnosti Crne Gore, ali pritom umesto reči "nezavisnosti" na sajtu stoji reč "neovisnosti" - "Dan neovisnosti".

Ovakav vid obraćanja građanima Crne Gore, piše Alo, podseća na istorijski momenat kada su Slavko Kvaternik i Ante Pavelić Hrvatima "10. travnja 1941. čestitali osnutak Neovisne Države Hrvatske". Pored te reči, upotrebljeno je još nekoliko hrvatskih reči, kao što su "konačnica" i "povjest" ili u srpskom jeziku - "na kraju" i "istorija".

Prenosimo u celosti čestitku ministarke u Vladi Crne Gore Marije Vučinović.

- Crna Gora je 2006. godine obnovom neovisnosti trasirala svoj put ka zajednici evropskih naroda. Tokom svih ovih godina svojom odgovornom politikom naša država je uspjela da ostvari najvažnije strateške ciljeve: postala je punopravna članica NATO saveza, a već danas je na dobrom putu ka ulasku u EU. Takođe, uz snažan investicioni ambijent, ekonomski rast i razvoj, omogućen je i kvalitetniji život svim građanima Crne Gore.

Međutim, i nakon 14 godina postoji jedan broj onih koji bi željeli da se točak istorije vrati unazad i da i dalje licitiraju sa budućnošću naše države.

Upravo zbog takvih i njihovih istomišljenika moramo pokazati odgovornost i odlučnost, i danas, jednako kao i u bliskoj povjesti, kako bismo učinili sve da postojeće razlike unutar crnogorskog bića budu u konačnici prevaziđene, a pitanje državnosti i neovisnosti Crne Gore za svakog građanina neupitno.

U to ime svim građankama i građanima čestitam 21. Maj - Dan neovisnosti - poručila je ministarka Vučinović.

Bonus video:

(Espreso.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media