MILU STIŽE KAZNA ZA HAPŠENJE SVEŠTENSTVA: Ruska Državna duma razmišlja o povlačenju OVOG POTEZA
ilustracija, Foto: EPA/MALTON DIBRA

biće kažnjen?

MILU STIŽE KAZNA ZA HAPŠENJE SVEŠTENSTVA: Ruska Državna duma razmišlja o povlačenju OVOG POTEZA

Poslednja privođenja izazvala su masovne proteste u nekoliko gradova Crne Gore

Objavljeno:

Ruska Državna duma najavila je da će razmotriti mogućnost da letovi za za Crnu Goru budu obustavljeni zbog, kako su rekli, "masovnih pritisaka na vernike".

Šef Odbora Državne dume za razvoj civilnog društva i pitanja javnih i verskih udruženja, Sergej Gavrilov osudio je Crnu Goru zbog toga što je sedam sveštenika Srpske pravoslave crkve našlo u pritvoru, a posebno jer je jedan od njih bio episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

- Konstantne masovne represije protiv vernika i kršenja ljudskih prava u Crnoj Gori dovele su Rusiju do toga da razmatra mogućnost da ne uspostavlja redovne i turističke čarter letove u Crnu Goru, jer u ovoj zemlji ne postoje garancije za sigurnost naših turista - rekao je Gavrilov.

Podsećamo, pre nekoliko dana u Crnoj Gori privedeno je sedmorica sveštenika i vladika Joanikije pošto je organizovana litija u čast Svetog Vasilija Ostroškog. Posle saslušanja njima je određen trodnevni pritvor, a na teret im je stavljeno kršenje naredbe vladinog Nacionalnog koordinacionog tela o zabrani okupljanja.

Privođenje sveštenika izazvalo je masovne proteste u nekoliko gradova Crne Gore.

Posle određenog trodnevnog zadržavanja sveštenici i vladika pušteni su na slobodu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.