USTALA JE CRNA GORA! Podgorica, Nikšić, Budva, Bijelo Polje, Pljevlja, Berane na nogama!
ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

HAOS U CRNOJ GORI

USTALA JE CRNA GORA! Podgorica, Nikšić, Budva, Bijelo Polje, Pljevlja, Berane na nogama!

U Budvi se treću noć za redom okupilo više od 1.000 Budvana

Objavljeno: 10:51h

U više gradova Crne Gore i sinoć su održani protesti zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

Posle molebana u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, građani su se sinoć okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću, a protesta je bilo i u Podgorici.

U Budvi se treću noć za redom okupilo više od 1.000 Budvana.

Kako prenose "Vijesti", u sinoćnjoj najbrojnijoj protestnoj šetnji, okupljeni uzvikuju "Pustite nam vladiku", "Kosovo je srce Srbije", "Ustala je Crna Gora", "Svetinja se branit mora".

U Bijelom Polju protest građana je održan na gradskom trgu, a okupljeni su između ostalog uzvikivali "Milo lopove", "Bacite štitove", "U nama je srce lavlje, mi branimo pravoslavlje", "Ne damo vladiku", "Ne damo sveštenike", "Crna Gora i Srbija to je jedna familija".

Protest u Pljevljima zbog hapšenja vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i osam sveštenika SPC završen je oko 21 sat bez incidenata.

Građani su se okupili u glavnoj gradskoj ulici nakon čega je kolona krenula do crkve Svete Petke gde ih je sačekao kordon policije.

Oko 5.000 građana je tokom protesta u Beranama uzvikujući "pustite vladiku" prošao pored zgrade policije i zaputio se prema manastiru Đurđevi stupovi.

Demonstranti u Beranama su se razišli, nakon što su vraćajući se od manastira ponovo prošli pored policije.

Cculo se nekoliko petardi, ali su redari usmerili građane da se ne zadržavaju. Policija je pod punom opremom ostala mirna, navodi "Vijesti".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.