OGLASIO SE MILO: Krstaški rat iz Srbije i sramni pritisak na državne organe Crne Gore, UZALUD VAM SVE!
ilustracija, Foto: AP

dps

OGLASIO SE MILO: Krstaški rat iz Srbije i sramni pritisak na državne organe Crne Gore, UZALUD VAM SVE!

Iz DPS poručuju da sve strukture koje, kako tvrde, ovih dana združženo atakuju na Crnu Goru

Objavljeno: 10:46h

Vladajuća crnogorska Demokratska partija socijalista (DPS) tvrdi da se istovremeno sa hapšenjima episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika SPC "odvija neviđena medijska hajka i pritisak na državne organe da ne postupaju u skladu sa pozitivno-pravnim propisima, već u skladu sa očekivanjima dela javnosti".

"Beogradski tabloidi i deo domaćih medija, kao i pojedini opozicioni predstavnici i crkveni velikodostojnici, vode medijski rat kakav nije viđen još od devedesetih godina. Sramno svedočanstvo takvog nemoralnog i neetičkog pristupa ostaće i juče plasirana falsifikovana fotografija navodnog prebijanja dečaka od strane policije u Nikšiću", saopšteno je sinoć iz DPS.

Iz DPS poručuju da sve strukture koje, kako tvrde, ovih dana "združeno atakuju na Crnu Goru", treba da znaju da je Crna Gora država vladavine prava koja ne vodi krstaški rat ni protiv Srpske pravoslavne crkve ni protiv Srba u Crnoj Gori.

Iz vladajuće crnogorske stranke kažu i "da su uzaludni pritisci iz Beograda i njihovih domaćih poslušnika da utiču na sudsku odluku".

"U ovom trenutku je najvažnije da zakonske procedure za vođenje daljeg krivično-pravnog postupka budu ispoštovane i da isključivo formalno-pravni razlozi, oslobođeni svih uticaja i pritisaka, budu faktor odlučivanja u ovom pravnom slučaju", dodaju iz DPS.

U saopštenju se navodi i da će odluka o pritvoru Joanikija, kakva god da bude, "biti zasnovana isključivo na zakonu, jednako kao prema bilo kom drugom građaninu Crne Gore".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.