MIRAŠ PRETI SRBIMA NOVOM OLUJOM: Iste reči kao pred PAD KRAJINE, raspop je potpuno IZGUBIO RAZUM
ilustracija, Foto: Pritnscreen

užasno

MIRAŠ PRETI SRBIMA NOVOM OLUJOM: Iste reči kao pred PAD KRAJINE, raspop je potpuno IZGUBIO RAZUM

Potpuno izgubio dodir sa realnošću

Objavljeno: 15.05.2020. 20:02h
  • 88

U izjavi koju prenose crnogorski mediji, raspop Miraš Dedeić, koji se lažno predstavlja kao mitropolit Mihajlo, ističe da su svetinje koje brani SPC i njeni vernici zapravo crnogorske i poručuje "beogradskim popovima da iz Crne Gore mogu da iznesu samo prašinu na opancima".

Na isti način je i Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsednik, devedesetih pretio Srbima, i rekao da mogu da ponesu samo blato sa opanaka iz Krajine.

- Oni predvode ustanak protiv ustavnoga poretka, kojem tepaju litije i molebani, i dovode u pitanje osnovne vrednosti evropske civilizacije i nasrću na istorijske činjenice - naveo je raspop.

- Čije su to svetinje ako ne crnogorske? Svaki kamen naših crkava i manastira čuva kulturni identitet našega naroda i crnogorskog prostora. Ambicije cetinjske filijale beogradske patrijaršije, koja se predstavlja crkvom, nesrazmerne su moćima koje pokušavaju da kompezuju podupiranjem sa Srbijom i Republikom Srpskom - rekao je raspop Dedeić.

On je pozvao građane da se "okupe oko vrednosti koje čine okosnicu svakoga civilizovanog društva, kakvo je crnogorsko", a sve u cilju, kako je naveo da se "spreči slom države i pad u ropstvo beogradskih centara moći".

Ovo je još samo jedna u nizu izjava koja pokazuje da je Dedeić potpuno izgubio dodir sa realnošću, i da taj blago dementni čovek ne predstavlja ništa drugo do Milovo pašče koje laje po naređenju.

Bonus video:

(Espreso.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media