ZAPLENJENO 5 TONA KOKAINA! Droga trebalo da stigne u Crnu Goru!
Policija je brod sa kokainom presrela u međunarodnim vodama, Foto: Printscreen/MUP

zaplena

ZAPLENJENO 5 TONA KOKAINA! Droga trebalo da stigne u Crnu Goru!

Strane bezbednosne službe došle su do operativnih saznanja da je u švercu kokaina učestvovalo još crnogorskih državljana

Objavljeno: 09:26h

Više od pet tona kokaina sa broda Aresa, koje je zaplenila holandska policija, trebalo je da bude dopremljeno u Solun, gde je bilo planirano da ga preuzmu pripadnici kotorskog klana.

Prema pisanju poodgoričkog Dana, policija još nije utvrdila kojem od dva kotorska klana pripadaju osobe koje su bile zadužene da preuzmu drogu u Grčkoj i navodi se da se ta pošiljka povezuje i sa ubistvom vođa škaljaraca Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, piše portal CdM.

Strane bezbednosne službe došle su do operativnih saznanja da je u švercu kokaina učestvovalo još crnogorskih državljana, ali i državljana Srbije i BiH, nakon čega je realizovana velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu Aresa zaplenjeno više od pet tona kokaina.

Brod Aresa je lociran i praćen celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku u luke i izlasku iz njih.

Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Aresu, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres, nakon čega su uhapšeni i crnogorski državljani koji su bili članovi posade.

Brod Aresa je plovio pod zastavom Kameruna, a kako pišu španski mediji, taj brod je početkom februara isplovio iz Surinama, a potom je dolazio u luku Guaranao u Venecueli, posle čega se uputio ka solunskoj luci.

Policija je brod sa kokainom presrela u međunarodnim vodama, a tokom akcije je uhapšeno sedam osoba, među kojima je bio i kapetan broda.

Policija je prvo pronašla tonu kokaina, a daljom pretragom još četiri tone, kao i 50.000 tableta ekstazija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.