BOŽOVIĆ PROGOVORIO O HAPŠENJU SVEŠTENSTVA U CRNOJ GORI: Momentalno je nastao muk!
Ambasadoru Božoviću je žao zbog ovakvog postupka, ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

reakcija na hapšenje

BOŽOVIĆ PROGOVORIO O HAPŠENJU SVEŠTENSTVA U CRNOJ GORI: Momentalno je nastao muk!

Božović je istakao da se aktivno radi na prevazilaženju postojećih prepreka.

Objavljeno:

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović izrazio je duboko žaljenje zbog hapšenja vladike Joanikija i sedam sveštenika SPC i istakao da je njegova dužnost da unapređuje saradnju dveju država, uprkos izazovima sa kojima se danas suočavamo.

Božović je u razgovoru sa liderom Demokrata Aleksom Bečićem rekao da je pre svega reč o unapređenju odnosa između Srbije i Crne Gore na planu ekonomske, privredne, naučne, tehnološke i kulturne saradnje, a naročito saradnje na planu integracija obe države u Evropsku uniju.

Kako je saopšteno iz stranke Demokrata, sagovornici su se složili da treba raditi na prevazilaženju problema koje imaju studenti iz Crne Gore u Srbiji, a Božović je istakao da se aktivno radi na prevazilaženju postojećih prepreka.

- Sledeći zajedničko saopštenje predsednika Republike Srbije i njegove svetosti patrijarha Irineja, izražavam duboko žaljenje povodom hapšenja episkopa Joanikija, i uverenje da će vladika Joanikije i ostali uhapšeni sveštenici biti pušteni na slobodu u najkraćem mogućem roku - naveo je Božović, saopšteno je iz stranke Demokrata.

Izrazio je nadu da će se poslednji događaji rešavati mirnim i nenasilnim metodama.

Bečić je primetio da samo “primitivna pollitika svađa i deli”.

- U tim opštinama smo pokazali da možemo sarađivati sa svima, osim sa DPS-om. Sa jedne strane sa srpskim nacionalnim partijama, sa druge strane sa crnogorskim nacionalnim partijama, kao i sa političkim subjektima građanske orjentacije - naglasio je Bečić.

Istakao je da ta partija pod istim krovom ima ljude svih vera i nacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.