FITNES INSTRUKTOR IZ LEGIJE STRANACA UNAJMLJEN ZA UBISTVO U BUDVI! Platili mu 50.000 evra!
Ja nisam bio u planu da izvršim to ubistvo, jer su njima trebale osobe koje su bile specijalno obučene, Foto: Printscreen

RASKRINKAVANJE

FITNES INSTRUKTOR IZ LEGIJE STRANACA UNAJMLJEN ZA UBISTVO U BUDVI! Platili mu 50.000 evra!

Aleksandar mi je rekao da ja i on za to lice radimo i da je to lice naručilo da se ubije vlasnik restorana

Objavljeno: 20:20h

Svedočenje Gregorija Majkla Ferarisa, mladića iz Južne Afrike, koji je ranije bio instruktor fitnesa, otkrilo je kako je planirana i organizovana likvidacija Gorana Đuričkovića, vlasnika restorana "The Old Fisherman’s Pub" na budvanskoj promenadi i člana škaljarskog klana.

Feraris je za ovo ubistvo regrutovan 2015. godine kada je imao svega 24 godine. Crnogorski klanovi su za likvidacije obično unajmljivali profesionalce i plaćenike, međutim tada su se odlučili da za zločin angažuju amatera. On je, međutim, uhapšen pre nego što je uspeo da izvrši ono za šta je debelo bio plaćen, ali je Đuričković na kraju ipak likvidiran.

Krik je objavio izjavu koju je Feraris nakon hapšenja dao crnogorskom tužiocu i koja otkriva kako je uopšte došlo do toga da mladić iz Južne Afrike dođe u Crnu Goru i pokuša da izvrši zločin za kavački klan.

Feraris je, kako je ispričao, sa 24 godine otišao u Francusku i prijavio se za Legiju stranaca. Upravo tamo upoznao je Aleksandra Markovića, člana kavačkog klana koji je bio profesionalni vojnik. Međutim u Legiju stranaca nisu bili primljeni. Feraris je odbijen jer je koristio kokain.

"Tamo nas nisu primili i to mene zbog moje loše prošlosti, jer sam koristio kokain", rekao je Feraris.

Kako je ispričao, dok je boravio u kampu Legije stranaca upoznao je i američkog plaćenika koji se tek vratio iz Iraka i na ruci imao istetovirano "ISIS Hunting Club" (Klub lovaca na ISIS). Feraris je ispričao da mu je Marković rekao da su "kavčani" ovog Amerikanca angažovali da izvrši jednu komplikovanu likvidaciju.

"Ja nisam bio u planu da izvršim to ubistvo, jer su njima trebale osobe koje su bile specijalno obučene, tj. da tiho uđu u kuću, da tiho to obave i na isti način napuste lice mesta“, kazao je Feraris.

Mesec dana nakon što su se upoznali, Marković je Ferarisu ponudio 50.000 evra za likvidaciju.

"Prihvatio sam Aleksandrov predlog da im se priključim i izvršim ubistvo jer sam bio totalno bez novca", prenosi Krik navode iz izjave koju je dao tužilaštvu.

Karta do Beograda, pa voz do Crne Gore

Kavački klan mu je, kako je ispričao, kupio avionsku kartu do Beograda, gde se našao sa Markovićem. Odatle su vozom doputovali do mesta blizu granice sa Crnom Gorom.

"Pre prelaska granice, ja i Aleksandar smo izašli iz voza, a zatim smo se tu razišli. Marković je ušao u jedno vozilo i odvezao se u Crnu Goru", rekao je on.

Feraris je u Crnu Goru ušao ilegalno – vodič ga je peške preveo preko granice. Nakon toga, članovi kriminalne grupe „pokupili“ su ga istim automobilom, ali su do krajnje destinacije, Budve, nekoliko puta promenili kola, kako je rekao crnogorskom tužilaštvu.

Štek stan u Budvi

U Budvi su Ferarisa smestili u stan gde mu je rečeno da čeka zeleno svetlo da ubije svoju metu – Gorana Đuričkovića, vlasnika restorana „The Old Fisherman’s Pub“ na budvanskoj promenadi i člana škaljarskog klana.

"Aleksandar Marković mi je rekao da su vlasnik tog restorana i ljudi oko njega bili direktno uključeni u krađu 200 kilograma kokaina“, ispričao je Feraris.

On je dodao da je dobio naređenje da u njega ispali pet hitaca.

"Rekao mi je da u njega pucam najmanje pet puta da bih ga ubio i da bih tim ubistvom upozorio u Crnoj Gori sve one koji se bave drogom", ispričao je Feraris.

Marković mu je rekao da će, nakon što izvrši planirano ubistvo, kavački klan „otpočeti rat sa svima koji su uključeni u poslove vezane sa drogom u Crnoj Gori“.

Dok je čekao da odradi ovaj posao, Ferarisa su iskoristili i za druge stvari – da za kriminalnu grupu kupi dva motora.

"Jednim je trebao da me vozač (nakon ubistva) odveze u planine do skrovišta… (Drugi motor) je trebalo da posluži za sledeći zadatak koji je bio planiran, a u kojem ja nisam trebao da učestvujem“, rekao je.

Nakon kupovine jednog motora, imao je priliku i da vidi čoveka kako izlazi iz srebrnog automobila i seda na motor, a kojeg mu je Marković predstavio kao „vođu crnogorske mafije“.

"Aleksandar mi je rekao da ja i on za to lice radimo i da je to lice naručilo da se ubije vlasnik restorana. Tada mi je rekao da vođa crnogorske mafije živi u Starom gradu u Kotoru i da njegova familija pripada jednoj od najbogatijih porodica u Crnoj Gori", ispričao je Feraris.

Kako je rekao, čekanje na dozvolu da izvrši likvidaciju se odužilo, i on je počeo da se premišlja.

"Razmišljao sam da napustim sve, ali im to nisam saopštavao zbog toga što mi je rečeno da je osoba koja je trebala da izvrši neko ubistvo koje je ranije bilo planirano odustala, pa su oni tu osobu ubili.“

Hirurške rukavice na rukama i hapšenje

Pre nego što je uradio ono za šta je bio angažovan, Ferarisa je zaustavila policija dok je vozio BMW i primetila na njemu čudan detalj – na rukama je imao hirurške rukavice. Policajci su ga priveli jer nije imao nikakav dokument i potom utvrdili da su na automobilu lažne registarske tablice. On je odlučio da im ispriča celu priču.

Feraris tokom suđenja nije identifikovao nikog od članova kavačkog klana. Osuđen je na pet godina zatvora dok je Marković, koji ga je regrutovao, dobio šest godina.

Goran Đuričković je izbegao smrt kada je Feraris uhapšen, ali ne zadugo – likvidiran je pet meseci kasnije. Upucan je iz snajpera dok je bio u svom restoranu. Nakon što je pogođen, pao je u more.

Posao koji Feraris nije uradio, završio je snajperista Srđan Popović iz Republike Srpske, tvrdi crnogorsko tužilaštvo. Optužen je da je u Đuričkovića pucao sa zidina budvanskog Starog grada.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.