Kupači neće moći zajedno u vodu, plaže do 1. juna u funkciji: Ovo su mere za ponašanje na plažama u Crnoj Gori
Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, Foto: Profimedia

NOVE MERE

Kupači neće moći zajedno u vodu, plaže do 1. juna u funkciji: Ovo su mere za ponašanje na plažama u Crnoj Gori

Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja

Objavljeno: 17.05.2020. 11:32h
  • 2

Kupališta na Crnogorskom primorju mogla bi da budu otvorena 18. maja, a u saradnji sa Institutom za javno zdravlje biće pripremljen set mera kako bi gostima bila omogućena zdravstvena bezbednost.

Kupališna sezona godinama je zvanično počinjala 1. maja, a direktor "Morskog dobra" Predrag Jelušić rekao je da procene govore da će zbog pandemije koronavirusa biti u funkciji 18. maja, prenosi Kurir.

- Ukoliko se ovaj rok potvrdi, realna očekivanja su da plaže najkasnije do 1. juna budu u punoj funkciji - kazao je Jelušić.

Priprema se set mera kako bi se obezbedilo poštovanje socijalne distance.

Plažni prostor moraće da se organizuje tako da se omogući i vidljivo obeleži adekvatna distanca između kupača (ili grupe kupača kao što je porodica).

Biće ograničen broj istovremenih kupača u odnosu na kapacitet plažnog prostora, mere održavanja čistoće i higijene na kupalištima, mere koje se odnose na ugostiteljske i druge usluge, mere koje se odnose na organizaciju zabavnih, rekreativnih i sportskih aktivnosti na kupalištima.

Vodu će proveravati svakih deset dana u julu i avgustu. Jelušić je istakao da će se voda kontrolisati češće i na više lokacija nego prethodnih godina, zbog situacije u kojoj je sanitarna ispravnost od posebnog značaja za bezbednost zdravlja kupača.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media