AMFILOHIJE PONOVO DRŽAO OPELO, OVOG PUTA PREMINULOM SVEŠTENIKU: Policija Crne Gore odmah je izdala OVO NAREĐENJE!
Amfilohije, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

RIGOROZNE MERE

AMFILOHIJE PONOVO DRŽAO OPELO, OVOG PUTA PREMINULOM SVEŠTENIKU: Policija Crne Gore odmah je izdala OVO NAREĐENJE!

Krivokapić je sahranjen juče u Kotoru u prisustvu građana, a opelo je držzao arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorskii Amfilohij

Objavljeno:

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru naložilo je nadležnima da utvrde identitet svih koji su prisustvovali sahrani sveštenika MCP Momčila Moma Krivokapića.

Krivokapić je sahranjen juče u Kotoru u prisustvu građana, a opelo je držao arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije.

Kako je preno podgorički Radio Antena M, nakon utvrđivanja identiteta prisutnih na sahrani Tužilašto će odlučiti o daljem postupanju.

Antena M navodi da je s ozbirom na zabranu okupljanja zbog pandemije korona virusa, kotorska Policijska uprava o svemu izvestila Osnovno državno tužilaštvo u tom gradu.

Liturgija i opelo su služeni u crkvi Svetog Nikole u Kotoru, a kako je objavljeno na sajtu MCP kovčeg sa telom sveštenika Mome Krivokapića je na rukama prenesen do kotorske rive.

"Na gradskim ulicama narod se spontano okupljao da isprati svoga uglednog i voljenog sveštenika", navedeno je u saopštenju.

Inače, mitropolit Amfilohije više puta do sada je saslušavan zbog obavljanja svešteničke dužnosti, a poslednji put je to bilo prošlog četvrta zbog toga što je služio opelo na sahrani istoričara Vlada Jovićevića, 24. aprila u Rijeci Crnojevića.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.