I MILO PROGOVORIO O KORONAVIRUSU: Pročitajte šta je najavio za Crnu Goru!
Milo Đukanović, Foto: AP

JASAN JE

I MILO PROGOVORIO O KORONAVIRUSU: Pročitajte šta je najavio za Crnu Goru!

On je dodao da je to globalni problem i da odgovor na taj problem mora biti globalan

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović poručio je danas da borba sa koronavirusom nije završena.

On je dodao da je to globalni problem i da odgovor na taj problem mora biti globalan.

“Ne postoji nijedna država koja svojim nacionalnim kapacitetima može rešiti ovaj problem”, rekao je Ðukanović.

Crnogorski predsednik je to rekao tokom prezentacije kapaciteta helikoptera jedinica intenzivne nege i istakao da odgovor na ovaj problem moraju dati medicinska nauka i struka.

“Do tada moramo nastaviti sa ovim restriktivnim režimom života i sa pojačanim oprezom, kako ne bismo poništili ogromne rezultate koje smo postigli”, naveo je Ðukanović.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je reč o intenzivnoj jedinici sa kojom su, po najsavremenijim standardima, opremljeni helikoperi VCG i stavljeni na raspolaganje građanima, odnosno potrebama KČG.

Ðukanović je rekao da je to odličan primer veoma kvalitetne saradnje Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sa zdravstvenim sistemom, odnosno KCCG kao krovnom institucijom.

“Obradovan sam što smo i na ovaj način potvrdili da je Crna Gora zemlja permanentno rastućih kapaciteta, koji su usredsređeni na pružanje sigurnosti građanima”, kazao je šef crnogorske države.

Ovo je, kazao je, prilika da, uz poštovanje za ono što je uradio KCCG, još jednom potenciramo ogromnu ulogu koju je Vojska Crne Gore odigrala i u ovoj kriznoj situaciji.

U obraćanju vojnicima koji obezbeđuju KCCG, Ðukanović je rekao da treba podsetiti da je oko 200 ljudi stalno angažovano u obezbeđenju zdravstvenih objekata i karantina.

“Danas možemo da svedočimo da je zaista Vojska bila i dalje jeste jedan važan faktor ovako dobrih rezultata koje je država Crna Gora do sada ostvarila”, kazao je Ðukanović.

Ðukanović je najavio novi razvojni projekat u koji će se krenuti čim se za to stvore uslovi.

Reč je, kako je saopšteno, o izgradnji Klinika za infektivne bolesti i dermatovenerologiju u krugu KCCG, za šta je završen glavni projekat i gotovo zaokružena finansijska konstrukcija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.