ISPOVEST PORODICE KOJA JE POBEDILA KORONU: Vujačići su se prvi zarazili u Crnoj Gori a evo šta danas kažu! (VIDEO)
Dragi Vujačić, Foto: Printscreen

pobedili bolest

ISPOVEST PORODICE KOJA JE POBEDILA KORONU: Vujačići su se prvi zarazili u Crnoj Gori a evo šta danas kažu! (VIDEO)

Porodica Vujačić iz Podgorice, koja je među prvima zaražena koronavirusom u Crnoj Gori, pobedila je bolest

Objavljeno:

Dragi Vujačić priča koliko je oporavak bio težak, kako su se nosili sa stigmatizacijom, ali i šta će prvo uraditi kad mu istekne period samoizolacije od 14 dana koju su mu doktori preporučili nakon što se oporavio.

- Svi smo duplo negativni već neko vreme, osećamo se dobro, zdravo, mislim da je iščililo to sve iz nas - istakao je Vujačić.

Porodica Vujačić iz Podgorice, koja je među prvima zaražena koronavirusom u Crnoj Gori, pobedila je bolest.

Prva dva dana borbe s virusom bila su najteža.

- Temperatura je bila negde oko 38.5, imali smo glavobolju, bol u potiljku, bolove u želucu, gubitak ukusa i mirisa karakterističan za celu moju porodicu, opštu iznemoglost, mentalnu slabost. Trebalo je dugo da se organizam zaista u potpunosti izbori sa ovom bolešću - rekao je Vujačić.

Osim Vujačića, pozitivni su bili njegova supruga i tri sina.

I dok jedan njegov sin nije imao nikakve simptome, a supruga je brzo ustala iz kreveta, Vujačić priča da su se stvari kod njega malo iskomplikovale, što pripisuje i dužem ležanju.

- Koristio sam hemomicin, kasnije sam imao ovu komplikaciju s venama koju nikada dotad nisam imao i tu sam primao neke injekcije u stomak za razređivanje krvi - objasnio je Vujačić.

I dok čeka da mu isteknu poslednji dani samozolacije od 14 dana, koja se preporučuje nakon duplog negativnog testa, Vujačić razmišlja samo o lepim stvarima.

Zato ga previše i ne dotiču negativne poruke i stigmatizacija kojom je porodica bila izložena u prvim danima.

- Ja sam pre svega oduševljen sa tolikom količinom pozitivnih poruka, poruka podrške i prijateljstava koje sam dobio. Sigurno da je bilo dosta negativnih komentara. U jednu ruku mogu da razumem određen broj tih nekih komentara, a s druge strane, ko je od nas uvek taj svetitelj i anđeo, pa da očekuje da svi prema njemu budu sjajni - kazao je Vujačić.

Zato, na krilima pozitivnog duha i zdravog tela, Vujačić poručuje: "Da zajednički usvojimo jednu odgovornost prema sebi i drugima koju sam ja na teži način dodatno naučio, ali da prezremo strah i paniku. Nemojte da se bojite, jer to nekad može biti gore nego sama bolest."

A nakon što na svojoj koži osetite da zdravlje jeste najbitnije, planovi i želje za izlazak napolje su skromni, pa Vujačić zna šta će prvo uraditi kad izađe iz kuće.

- Sešću na bicikl - uz osmeh je kazao Vujačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vijesti Online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.