MILAČIĆ ODGOVORIO NA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV NJEGA: Milo širi paniku, a ne ja, ovo je opšte ludilo! (VIDEO)
Marko Milačić, hapšenje, Foto: Facebook printscreen

REAKCIJA

MILAČIĆ ODGOVORIO NA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV NJEGA: Milo širi paniku, a ne ja, ovo je opšte ludilo! (VIDEO)

- Milo Đukanović je u panici jer mu ni koronavirus ne može pomoći, istakao je Marko Milačić...

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić priveden je u prostorije Centra bezbednosti Podgorica jer je prolazio pored Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, nešto posle 10 časova u periodu kada nije propisana zabrana kretanja i kada je veći broj građana, kao i svakog dana, prolazio tuda.

Poslušajte šta je rekao tim povodom:

On je za Espreso.co.rs istakao kako je dobio poziv iz policije, i kako mu je saopšteno da je protiv njega podnesena krivična prijava jer je, kako su mu objasnili, svojim uključenjem uživo ispred Hrama, lajvom na Fejsbuku, koji su mnogi pratili, počinio кrivično delo izazivanje panike i nereda na štetu društvene zajednice.

- Pomenuli su i vas rečima da sam u tom uključenju izazvao paniku komentarima koje sam upućivao gledaocima na društvenoj mreži. Za ovo krivično delo propisana je kazna do 3 godine zatvora. Bio sam sam, na javnoj površini, u periodu kada je dozvoljeno slobodno kretanje i samo snimao, komunicirajući sa vama. Ni jedan propis mi to ne zabranjuje, niti redovni, niti propis koji se tiče mera donesenih zbog Korona virusa. Niti jedan jedini, naglasio je Milačić.

foto: PRAVA CRNA GORA

Dodao je da su upravo policajci prekršili svoja zakonom ustanovljena ovlašćenja, što se, kako kaže, jasno vidi na snimku, jer mu nisu, kao građaninu, uručili nikakav poziv, već su ga priveli na licu mesta u takozvanoj policijskoj marici, što je naglašava, protivno odredbama člana 259 Zakona o krivičnom postupku.

Morali su da mi uruče poziv da se javim u policiju radi prikupljanja obavještenja, a tek ukoliko se samostalno ne odazovem pisanom pozivu, mogli su da me privedu. Da su i oni svesni ovoga govori i to da me je policijski inspektor, pre samog puštanja na slobodu, nakon nekoliko sati provedenih u policiji, zamolio da kratko ostanem i kazao mi da je policajac koji me je privodio zaboravio da mi uruči poziv, te da ukoliko želim oni mi ga mogu uručiti u tom trenutku, što sam odbio, ne želeći da budem saučesnik u kršenju sopstvenih prava. Time su interno priznali da su upravo oni prekršili Zakon. A ne ja, objašnjava Milačić.

- Takođe, postupajući tužilac nije me uopšte, ni jednom jedinom rečju, niti pozivom, saslušao na okolnosti krivičnog dela koje mi se stavlja na teret. Samo su me, kao što sam vam rekao, pozvali iz policije i saopštili da me terete za krivično delo Izazivanje panike i nereda. Pitam sada vas: Ko je izazvao paniku i ko izaziva paniku? Oni koji krše Zakon i što se vidi putem uključenja uživo, kako oni kažu, društvenoj zajednici ili onaj, u ovom slučaju ja, koji snima to bezakonje i prezentujem ga toj društvenoj zajednici? Zamislite koliko je to suludo kada me optužuju za širenje panike jer sam snimao sopstveno protivzakonito lišavanje slobode. Da li sam ja širio paniku ili policajac koji je, a što se vidi i čuje na snimku, kazao da će uhapsiti sve koji tuda prođu i to ponovio nekoliko puta: sve, sve, sve, sve, iako niti jedan propis u Crnoj Gori to ne zabranjuje, dodao je.

foto: PRAVA CRNA GORA

Istako je da je jasno o čemu se tu radi, i tvrdi da ovo nije bio pravi razlog za hapšenje, već samo povod.

- Jasno je o čemu se ovdje radi: i moje hapšenje, i hapšenje advokata koji je samo prolazio pored Hrama, i hapšenje Mitropolita i sveštenstva, ali i drugih ljudi tog dana, je osveta za litije i obračun sa neistomišljenicima. Ovo je neviđena zloupotreba borbe protiv epidemije kako bi se režim obračunao sa slobodnim građanima. Biće ovo zanimljiv sudski proces ukoliko se nakon podnošenja krivične prijave zaista i pokrene krivični proces. Pa da zajedno uđemo u Ginisovu knjigu rekorda, jer ću za svedoke pozvati sve vas koji ste bili uključeni u uključenje uživo ispred Hrama: preko 8 000 vas koji ste lajkovali, skoro tri hiljade vas koji ste komentarisali, 2000 koji ste podelili objavu i skoro 300 000 vas koji ste pogledali video snimak. Pa neka tužilaštvo Mila Đukanovića sve vas pojedinačno pita da li sam kod vas izazvao paniku, objasnio je.

foto: Sputnik

On je za kraj istakao da se ovde radi o panici režima Mila Đukanovića kome kako ističe, korona ne može pomoći da uguši slobodu naroda Crne Gore.

Imajuću u vidu postupanja pravosudnih organa i svo ovo bezakonje jasno je o kakvoj panici je jedino reč: o panici režima koji uviđa da mu ni Korona ne može pomoći u gušenju ogromne slobode naroda Crne Gore, koji je samo privremeno pošao sa ulica, a koji će se vrlo brzo, u još većem broju, na njih vratiti. Ali ovoga puta do kraja, naglasio je Milačić.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.