MILOVA KOMPANIJA BELEŽI OZBILJNE GUBITKE: Procurila je informacija koliko Đukanović tačno novca duguje!
Milo Đukanović, Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

PREDSEDNIK CG U PROBLEMU

MILOVA KOMPANIJA BELEŽI OZBILJNE GUBITKE: Procurila je informacija koliko Đukanović tačno novca duguje!

Nije se baš pretrgao u plaćanju poreza...

Objavljeno:

Podgorička kompanija ''Global Montenegro'', predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića, nastavila je da niže loše poslovne rezultate i prošlu godinu završila je sa minusom od 96.520 evra.

To piše u finansijskom iskazu koji je izvršni direktor Rajković dostavio Poreskoj upravi 11. aprila. Time je gubitak Đukanovićeve i Rajkovićeve kompanije dostigao 4.010.379 evra.

Kompanija je i 2018. završila u minusu od 247 hiljada evra, 2017. je poslovala sa gubitkom od 253 hiljade, a godinu ranije - 67 hiljada evra.

“Global Montenegro“ vlasnik je zemljišnog kompleksa od 20 hiljada kvadrata u podnožju brda Košljun, na samom ulazu u Budvu.

Prema finansijskom iskazu, vrednost imovine je ostala nepromenjena i iznosi 3,9 miliona evra.

Milo
Milo foto: AP

Dugoročni krediti su 5,4 miliona evra.

Kompanija lidera DPS-a godinama je i poreski dužnik, pa je Opština Budva više od osam mjeseci drži u blokadi kako bi naplatila 111 hiljada evra na ime poreza na nepokretnost.

Uprava lokalnih javnih Opštine Budva lani je od Centralne banke zatražila blokade račune više od 40 kompanija, među kojima i “Global Montenmegro“, koje nijesu platile porez na nepokretnost.

Đukanovićeva firma praktično godinama kuburi sa plaćanjem poreza.

Kompanija je bila u blokadi gotovo tri godine, sve dok krajem 2017. nije izmirila više od 60 hiljada evra duga prema Opštini Budva. Nakon toga, krajem 2018. godine, ponovo je dospela na listu blokiranih preduzeća, zbog duga od 192 hiljade evra. Opština Budva je 2019. prinudno naplatila oko 100 hiljada evra poreskog duga, ali je ostao dug od oko 92 hiljade, koji je sa kamatom dotigao 111 hiljada evra.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.