UHAPŠEN MARKO MILAČIĆ: Policija ga privela ispred hrama u Podgorici!
Marko Milačić, lider Prave Crne Gore, Foto: PRAVA CRNA GORA

Posle Amfilohija uhapšen i Milačić

UHAPŠEN MARKO MILAČIĆ: Policija ga privela ispred hrama u Podgorici!

Njemu je rečeno da će biti priveden zbog kršenja propisa

Objavljeno:

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić priveden je u prostorije Centra bezbednosti Podgorica jer je prolazio pored Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, nešto posle 10 časova u periodu kada nije propisana zabrana kretanja i kada je veći broj građana, kao i svakog dana, prolazio tuda.

Nakon što su mu službenici Uprave policije prišli i zatražili od njega dokumenta, kako bi ga legitimisali, obavestili su ga da će biti priveden u prostorije Uprave policije, a zbog, kako su naveli, kršenja naredbe - reklu su iz Prave Crne Gore.

- Prava Crna Gora podseća da je naredbom Nacionalnog koordinacionog tela od 22. marta određeno da se u verskim objektima verski obredi obavljaju bez prisustva vernika, ali nijednom naredbom nije određeno da vernici ne smeju prolaziti pored verskih objekata - istakli su iz Prave Crne Gore.

Marko Milačić je priveden zbog kršenja zabrane kretanja
Marko Milačić je priveden zbog kršenja zabrane kretanjafoto: Youtube printscreen/Alternativna televizija

Iz te partije su dodali da vladajući režim koristi izrečene mere za obračunavanje sa političkim protivnicima.

- Privođenje predsednika Prave Crne Gore, kao i u mnogim slučajevima poslednjih dana, predstavlja najotvoreniju diktaturu nad građanima Crne Gore, režima koji u neproglašenom, a očigledno prećutno uvedenom vanrednom stanju, gazi Ustav i zloupotrebljava donešene naredbe radi zastrašivanja i borbe sa slobodnim ljudima i slobodnom Crnom Gorom. Prava Crna Gora najoštrije osuđuje nezakonito privođenje Marka Milačića i svih drugih građana i poziva međunarodne institucije da spreči neustavno ponašanje represivnih organa crnogorske vlasti - zaključuje se u saopštenju.

Da podsetimo, danas je više sveštenika i građana dovedeno u Centar bezbednosti Podgorica radi prikupljanja obaveštenja o okolnostima okupljanja ispred verskih objekata. Iz Mitropolije crnogorsko-primorske je nezvanično rečeno da je među njima bio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.