SKANDAL U CRNOJ GORI: Građani falsifikuju potvrde o kretanju
ilustracija, Foto: Profimedia

skandal

SKANDAL U CRNOJ GORI: Građani falsifikuju potvrde o kretanju

Crnogorci falsifikovali potvrde o kretanju

Objavljeno:

U Herceg Novom je danas kontrolom tri vozila u Kamenarima utvrženo da lica koja su se u njima nalazila poseduju lažne potvrde pravnih lica za međugradski saobraćaj

Policija je počela da ispunjava obećanje crnogorskih zvaničnika o strožijoj kontroli potvrda izdatih za međugradski saobraćaj, jer je primećno da je potvrdama za kretanje u vreme privremenih mera ''naoružan'' veliki broj ljudi.

U Herceg Novom je danas kontrolom tri vozila u Kamenarima utvrženo da lica koja su se u njima nalazila poseduju lažne potvrde pravnih lica za međugradski saobraćaj.Policija je protiv devet lica podnela krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djla falsifikovanje i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i oni su sprovedeni tužiocu na dalju nadležnost.

Naime, kontrolom tri vozila u kojima su se po dvoje nalazili S.L. (28), S.Č. (35), S.L. (34), A.H. (21), B.Š. (45), i I.Š. (18) svi iz Podgorice, oni su policijskim službenicima na uvid dala potvrde o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja, koje su im navodno izdate od privrednih društava iz Nikšića, Podgorice i Tivta. Policijski službenici su posumnjali u verodostojnost navedenih potvrda i u konsultaciji sa nadležnim tužiocem pristupili daljim proverama.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su sva lica bez stalnog zaposlenja, te da su trebali da izvode građevinske radove na jednom privatnom objektu u Herceg Novom. Ova lica su prilikom policijske kontrole upotrebili potvrde, koje su bile overene pečatom više privrednih društava a u koje su oni, sumnja se, svojeručno uneli svoje lične podatke i koristili ih za nesmetano kretanje kroz više gradova Crne Gore, saopštila je Uprava policije Crne Gore, čiji su radnici došli do sumnje da su sva ova lica angažovana za izvođenje građevinskih radova od strane D.O. (28) iz Podgorice, R.M. (30) iz Nikšića i M.N. (50) iz Nikšića, koji su svi, takođe, bez stalnog zaposlenja.

Sumnja se da su D.O, R.M. i M.N. pribavila blanko potvrde od više privrednih društava za šest gore navedenih lica, odnosno da su i D.O, R.M. i M.N. koristili takve potvrde za kretanje kroz više gradova Crne Gore. Po nalogu državnog tužioca krivične prijave su podnete protiv svih navedenih licaz zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična dela falsifikovanje i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i oni su sprovedeni tužiocu na dalju nadležnost.

- U saradnji sa nadležnim tužilaštvom u toku su provere u odnosu na odgovornosti privrednih subjekata čijim pečatom su overene sporne falsifikovane potvrde - saopštava policija.

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.