SVE BIH DAO DA SAM ZADNJIH 20 DANA BIO KOD KUĆE: Pacijent iz Crne Gore koji je pobedio korona virus
Baranin Mihailo Vukić, Foto: Facebook/Mihailo Vukić

HRABAR ČOVEK

SVE BIH DAO DA SAM ZADNJIH 20 DANA BIO KOD KUĆE: Pacijent iz Crne Gore koji je pobedio korona virus

Vukić je nulti pacijent u Baru kod koga je 18. marta potvrđen pozitivan nalaz na COVID 19, a 3.aprila je otpušten iz Kliničkog centra Crne Gore

Objavljeno: 00:04h

Baranin Mihailo Vukić (46) prvi je u Crnoj Gori pobedio koronu. Posle 20 dana teške borbe pobedio sam koronu ponosan sam što nisam zarazio nikoga, napisao je Vukić na svom Fejsbuk profilu i veoma emotivno se obratio javnosti uz apel građanima da ostanu kod svojih kuća.

- Ponosan sam što nikoga nisam zarazio. Nikoga od svoje porodice, kolega sa posla i prijatelja doveo u opasnost osim sebe - napisao je Vukić na svom Fejsbuk profilu.

- Hvala svim sestrama, tehničarima i doktorima u Kliničkom centru Podgorica na intenzivnoj nezi. Svima na infektivnoj klinici koji rade u jako teškim uslovima i veliko hvala doktorima i sestrama u Baru kako su me pazili i raspitivali se za moje stanje. Veliko HVALA svima koji ste slali poruke podrške, brinuli i bili uz nas u najtežoj utakmici života - napisao je Vukić.

- Nije bilo lako. Situacija je bila jako teška, sada je sve u redu. Svima koji su bolesni od korone i to što im se desilo želim puno zdravlja i da budu hrabri, da pobede ovo kao što sam ja pobedio. Znam da su se zatekli u teškoj situaciji i možda nisu krivi zbog toga što im se dešava. Molim vas, sedite kod kuće, sve bih dao da sam zadnjih 20 dana mogao biti kući, a ne u bolnici. Sedite kući, biće vam super. Hvala svima u Crnoj Gori - emotivno je izjavio Vukić.

POBJEDIO SAM KORONU poslije 20 dana teske borbe u bolnici idem kuci #ovutvrdjavuceteskosrusiti Ponosan sam sto NIKOGA...

Posted by Mihailo Vukic on Петак, 03. април 2020.

Director KCCR dr Jevto Eraković potvrdio je da je izlečen prvi pacijent u Crnoj Gori koji je bio pozitivan na koronavirus i danas je otupšten iz Kliničkog centra Crne Gore.

-Sa zadovoljstvom da objavimo da smo danas otpustili prvog pacijenta koji je bio zaražen koronavirusom i koji je izlečen. To je veliki uspeh lekarskog tima Kliničkog centra zbog toga što je pacijent u jednom trenutku bio i životno ugrožen, i bio je kandidat za respirator. Savremenim protokolom lečenja ovog pacijenta dobili smo rezultat kakav svi najviše volimo da dobijemo, tako da je danas ovaj pacijent otpušten iz Kliničkog centra - kazao je direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković i poželeo je pacijentu dobro zdravlje, oporavak rehabilitaciju, porodičnu i profesionalnu sreću.

Vukić je nekadašnji sportista, a poslednjih godina uspešno se bavi turizmom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.