FRANCUSKA POSLANICA OPALILA ŠAMARČINU MILU: Crna Gora neka odluči - krađa ili Evropska unija
Respiratori u pitanju bili su namenjeni bolnicama na severu Crne Gore koje ih inače nemaju, Foto: Printscreen

jasno i glasno

FRANCUSKA POSLANICA OPALILA ŠAMARČINU MILU: Crna Gora neka odluči - krađa ili Evropska unija

Radi se o jednom vrlo nekooperativnom stavu uopšteno gledano

Objavljeno:

Poslanica Eu parlamenta, Žuli Lešanto, uputila je jasno i glasno pitanje Evropskoj komisiji da li Crna Gora, nakon niza aktuelnih događaja, i dalje ispunjava neophodne uslove za članstvo u Uniji.

Lešanto je objasnila:

Crna Gora je upravo odbila ponudu Srbije da joj dostavi nekoliko respiratora, i to u trenutku „zbližavanja“ između dve zemlje. Crnogorski poslanik Andrija Mandić je izjavio da odluka zamenika premijera, ministra Simovića da odbije medicinsku pomoć Srbije predstavlja „smrtnu presudu za izvestan broj ljudi zaraženih kiorona virusom“ i da bi ostrakizam crnogorske Vlade mogao dovesti do „sanitarne katastrofe“.

foto: Printscreen

Respiratori u pitanju bili su namenjeni bolnicama na severu Crne Gore koje ih inače nemaju.

Ova epizoda nadovezuje se na pljačku dobara Srpske pravoslavne crkve nakon zakona donesenog u decembru 2019. godine protiv koga su širom zemlje držane masovne demonstracije.

Radi se o jednom vrlo nekooperativnom stavu uopšteno gledano, ili antisrpskom stavu preciznije rečeno, što je više nego zapanjujuće za jednu zemlju koja je kandidat za priključivanje EU.

foto: Printscreen

Imajući u vidu da je jedan od ciljeva EU promocija mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja zapadnog Balkana, da li komesar za proširenje procenjuje da su pravni uslovi predviđeni za pridruženje Crne Gore EU (članovi 2 i 49 Mastriškog ugovora) još uvek ispunjeni? - upitala je Lešanto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Vidovdan.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.