NOVE MERE ZAŠTITE U CRNOJ GORI: Protiv korone uradiće nekoliko stvari
ilustracija, Foto: Profimedia

nove mere u CG

NOVE MERE ZAŠTITE U CRNOJ GORI: Protiv korone uradiće nekoliko stvari

Takođe, zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od dva lica zajedno na javnom mestu

Objavljeno:

Nacionalno koordinaciono telo Vlade Crne Gore za zarazne bolesti donelo je nove mere u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa i zaštite života i zdravlja građana, koje, između ostalog, obuhvataju obustavu međunarodnog putničkog saobraćaja i okupljanje najviše dve osobe zajedno na javnim mestima.

Takođe se ukida međugradski putnički saobraćaj, osim za putnička vozila koja služe za promet robe, snabdevanje i dostavu lekova, hitnu medicinsku pomoć, komunalne delatnosti, snabdevanje gorivom i električnom energijom, prevoz zaposlenih i prevoz lica koja su boravila van mesta boravka radi povratka u to mesto, prenosi RTCG.

Zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od dva lica zajedno na javnom mestu, osim za lica koja obavljaju redovne radne zadatke.

Apoteke i objekti u kojima se obavlja trgovina hranom, pićem i sredstvima za higijenu, građevinskim proizvodima, proizvodima za ishranu i lečenje životinja, poljoprivrednim mašinama i pogrebnom opremom obavezuju se da radno vreme organizuju od 8.00 do 18.00.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.