EPISKOP SPC U IZOLACIJI ZBOG KORONE: Nalog je stigao ČIM JE PREŠAO GRANICU
Episkop Joanikije, Foto: Printscreen

crna gora

EPISKOP SPC U IZOLACIJI ZBOG KORONE: Nalog je stigao ČIM JE PREŠAO GRANICU

Episkop se samoizolovao nakon povratka iz Srbije

Objavljeno:

Episkop budimljansko-nikšićki Srpske pravoslavne crkve Joanikije od ponedeljka veče je, prema nalogu Sanitarne inspekcije, u samoizolaciji 14 dana, nakon što je iz Srbije stigao u Crnu Goru, piše Pobeda.

Prema saznanjima Pobjede, Joanikije je sinoć, preko Graničnog prelaza Dobrakovo, ušao u našu zemlju, automobilom i nakon kontrole doneto je rešenje kojim je stavljen u samoizolaciju.

“Svi strani državljani su pod istim tretmanom, kao i svi državljani Crne Gore koji dlaze iz inostranstva. Ko god ima nameru da uđe u našu zemlju mora poštovati zakone ove države”, rekao je izvor Pobjede.

Na Dobrakovu gužve su i dalje ogromne i čeka se po nekoliko sati da se uđe u Crnu Goru iz Srbije.

Kako je Pobjeda ranije objavila, iz Nacionalnog koordinacionog tela rečeno im je da graničari i sanitarni inspektori neće odustajati od detaljnih procedura koje su naložene za ulazak u Crnu Goru.

Rečeno je i da sanitarni inspektori dokumentaciju popunjavaju ručno, te da drugačije ne može, što, pored ostalog, utiče na vreme čekanja za okončanje procedura.

Kolike su gužve na Dobrakovu ilustruje i podatak da je u nedelju ovaj granični prelaz prešlo, i na ulazu i na izlazu iz zemlje više od 12.000 putnika – oko 5.000 ljudi je stiglo u Crnu Goru, a izašlo oko 6.000.

Najveća rotacija ulazaka i izlazaka u Crnu Goru na Dobrakovu zabežena je 8. marta – granicu je tog dana prešlo više od 30.000 putnika.

“Putnici moraju da shvate da drugačije ne može. To je u interesu svih nas, pa i njih koji stižu u Crnu Goru, ili izlaze iz nje. Procedure ćemo beskompromisno poštovati”, poručio je u ponedeljak sagovornik Pobjede iz Nacionalnog koordinacionog tela.

Svaka osoba koja namerava da pređe našu granicu dužna je da popuni formular koji, pored osnovnih podataka, zahteva i informacije o tome da li su u poslednjih 14 dana boravili u zemljama najviše pogođenim korona virusom, da li imaju simptome korona virusa, da li su bili u kontaktu sa osobom koja je inficirana ili se pretpostavlja da ima korona virus, da li su tokom boravka u inostranstvu posjetili neku pijacu, ili bili na mjestu na kojem je bila veća grupa ljudi…

Svaki potpisnik je dužan da pod materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavi da su podaci koje je ostavio tačni.

Zatvaranje svih graničnih prijelaza u Crnoj Gori za sve strance, osim za one sa stalnim boravkom u našoj zemlji i one koji upravljaju motornim vozilima kojima se vrši prenos roba, jedna je od privremenih mjera zaštite građana od korona virusa koju je Vlada donijela u nedjelju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.