CRNA GORA SUTRA ZATVARA ŠKOLE, RODITELJIMA PLAĆENO ODSUSTVO: I dalje nemaju nijedan slučaj zaraze korona virusom!
Ilustracija, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

PREVENTIVA

CRNA GORA SUTRA ZATVARA ŠKOLE, RODITELJIMA PLAĆENO ODSUSTVO: I dalje nemaju nijedan slučaj zaraze korona virusom!

Iz vlade je ranije saopšteno da će pozvati medije da za vreme obustave nastave prenose đacima nastavne sadržaje

Objavljeno: 15.03.2020. 19:27h

Sve vaspitno-obrazovne ustanove u Crnoj Gori od sutra će, na najmanje 15 dana, biti zatvorene u cilju preventive i blagovremene zaštite zdravlja dece, nastavnog i nenastavnog osoblja, iako u toj državi zvanično nije potvrđen nijedan slučaj zaraze korona virusom, javlja Mina.

Prekid obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama jedna je od privremenih mera koje je naredilo Ministarstvo zdravlja.

Kako prenosi portal RTCG, tokom prekida rada, jednom od roditelja, staratelja, hranitelja, usvojitelja ili samohranom roditelju deteta koje nije starije od 11 godina, obezbeđuje se pravo na plaćeno odsustvo sa rada, osim zaposlenima u zdravstvu.

Iz vlade je ranije saopšteno da će pozvati medije da za vreme obustave nastave prenose đacima nastavne sadržaje.

Granice Crne Gore još nisu zatvorene, osim za one koji dolaze iz neke od država iz kojih je, kao jedna od mera protiv širenja novog korona virusa, ulazak u zemlju zabranjen.

Inspekcijske službe uveravaju javnost da su institucije pripravne, ali ne isključuju i mogućnost da se granice zatvore i dozvoli transport samo robe i lekova, iako u toj zemlji nije zabeležen nijedan slučaj, prenosi portal RTCG.

Komandir stanice Granične policije "Božaj" Marko Nikčević izjavio je da je broj prelazaka poslednjih dana prepolovljen a da se strani državljani koji dolaze iz najugroženijih područja stavljaju u kućnu izolaciju od 14 dana

- Imamo spisak zemalja čijim je državljanima zabranjen ulazak u Crnu Goru, spisak zemalja u koje je zabranjeno našim državljanima i treću grupu zemalja kroz koju svi putnici koji tranzitiraju ili dolaze iz njih, moraju da odgovore na određena pitanja službenika i kad budu identifikovani da su došli preko tih zemalja, onda se dalje procesuiraju preko sanitarne inspekcije, odnosno zdravstvene inspekcije - rekao je Nikčević.

Bonus video:

(Espreso.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media