CRKVA DUGUJE CRNOJ GORI DVA MILIONA EVRA NEPLAĆENIH POREZA: Marković izneo ŠOK PODATKE!
Duško Marković, Foto: Beta

PRED DIJALOG

CRKVA DUGUJE CRNOJ GORI DVA MILIONA EVRA NEPLAĆENIH POREZA: Marković izneo ŠOK PODATKE!

On je kazao da je mitropolija 62 službenika prijavila naknadno, pošto je Poreska uprava počela kontrolu

Objavljeno:

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković kazao je da Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve (SPC) duguje crnogorskoj državi više od dva miliona evra za poreze i doprinose za 62 službenika.

On je kazao da je mitropolija 62 službenika prijavila naknadno, pošto je Poreska uprava počela kontrolu.

Upitan o danas započetom dijalogu Vlade i Mitropolije na ekspertskom nivou o Zakonu o slobodi veroispovesti, Marković je kazao da se Zakon mora primenjivati na sve i da mora biti jednak za sve.

- Nije to moja pozicija, to je ustavno odredjenje. Prema tome mi dijalog vodimo o onim pitanjima na koja nam Crkva ukazuje da su problematična, a ne o tome da li ćemo primenjivati zakon - rekao je on.

Marković je izjavio da su "SPC i njene eparhije u Crnoj Gori do sada bile izvan zakona" iz više razloga, a "nije ni čudo zbog čega ovako tvrdo brane svoju poziciju", ali, ponovio je da se paralelno s dijalogom, Zakon "mora primenjivati na sve i dobro je da smo na tom putu".

Sastanak ekspertskih timova vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori održava se danas na poziv premijera Markovića u Vili "Gorica" u Podgorici.

Na početku sastanka Vlada je na Tviteru objavila da je "posvećena dijalogu s Crkvom, na dobrobit svih gradjana Crne Gore".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.