CRNA GORA I DALJE BEZ KORONAVIRUSA: Premijer Marković otkrio šta će se dogoditi kada se pojavi PRVI SLUČAJ
Duško Marković, Foto: AP

NOVE MERE

CRNA GORA I DALJE BEZ KORONAVIRUSA: Premijer Marković otkrio šta će se dogoditi kada se pojavi PRVI SLUČAJ

On je ukazao na ozbiljnu situaciju u regionu i činjenicu da je cela Italija u karantinu

Objavljeno:

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je da u Crnoj Gori još nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa, a u slučaju da se pojavi biće, najavio je, zabranjena javna okupljanja, prenela je RTCG.

On je ukazao na ozbiljnu situaciju u regionu i činjenicu da je cela Italija u karantinu, kao i da su registrovani novi slučajevi u Sloveniji, Hvatskoj, BiH, Makedoniji, Srbiji i Albaniji.

Premijer CG je naveo da je juče održao sastanak sa nadležnim službama i da su dogovorene nove mere - zabrana putovanja u države koje su pod snažnim uticajem virusa, kao i druge preporuke i upozorenja. Marković je pozvao građane da ozbiljno shvate situaciju i da izbegavaju rukovanja i grljenja.

- Zabranićemo službena putovanja državne administracije van zemlje, osim u izuzetnim slučajevima kada to nalažu opravdani državni interesi i uticati na promenu navika i ponašanja građana u ovoj situaciji. U stalnom smo kontaktu sa nacionalnim timom koji je formiran po tom pitanju i pokušaćemo da uradimo sve da zaštitimo našu zemlju i naše građane - rekao je Marković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.