PUTINOVA ČELIČNA DAMA ZVEKNULA STRAŠNU ŠAMARČINU MILU: Posle ovih reči, TEŠKO NJEMU!
Foto: Youtube printscreen

reagovala

PUTINOVA ČELIČNA DAMA ZVEKNULA STRAŠNU ŠAMARČINU MILU: Posle ovih reči, TEŠKO NJEMU!

Na taj način Zaharova je odgovorila predsedniku Crne Gore o navodnom ruskom mešanju u unutrašnja pitanja njegove zemlje

Objavljeno:

Rusija nema naviku da se meša u unutrašnja pitanja drugih zemalja i Crna Gora po tom pitanju nije izuzetak, prokomentarisala je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

- A, ako crnogorsko rukovodstvo želi da nađe one koji se mešaju u njena unutrašnja pitanja onda je potrebno da okrenu glavu za 180 stepeni i da pogledaju na sasvim drugu stranu. Onda će možda videti ko se meša u njihove unutrašnje stvari - rekla je ona, prenosi Sputnjik.

Na taj način Zaharova je odgovorila predsedniku Crne Gore o navodnom ruskom mešanju u unutrašnja pitanja njegove zemlje. Kako je naglasila, "krivce treba tražiti na sasvim suprotnoj strani".

Zaharova smatra da je cilj takvih tvrdnji da se unutrašnji problemi rešavaju tako što će se tražiti spoljni neprijatelj i da se "javno mnjenje odvrati od shvatanja toga ko se zaista meša u unutrašnja pitanja Crne Gore".

foto: AP / Youtube printscreen

Ona se osvrnula i na Zakon o slobodi veroispovesti koji je CG donela u decembru prošle godine, rekavši da ta situacija nesumnjivo izaziva ozbiljnu zabrinutost.

-Mi smo davali komentare o tome jer su nas to pitali i zato što ta tema ima verski značaj i odjek - naglasila je Zaharova.

Ona je ukazala na destruktivni uticaj te odluke na jedinstvo pravoslavnog sveta.

U tome, kako kaže, treba tražiti problem, a ne u stavovima onih koji kritički gledaju na taj zakon i pozivaju na ravnopravni dijalog crnogorskih vlasti i SPC, koja brani svoja vekovna prava i interese.

- Što se tiče evrpskog puta Crne Gore, to je suvereni izbor Podgorice - rekla je Zaharova, i dodala da se Moskva nikad nije protivila širenju EU.

Ranije je predsednik Crne Gore Milo Đukanović optužio Srbiju i Rusiju da koriste Srpsku pravoslavnu crkvu za podrivanje crnogorske "prozapadne vlade", koja želi članstvo u EU.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.