ISPRAVKA: RTV Budva nije cenzurisana
Gojko Perović, Foto: YouTube Printscreen

prekid signala

ISPRAVKA: RTV Budva nije cenzurisana

Direktor RTV Budva Rade Tabaš zahteva da se kod Agencije za elektronske medije utvrdi ko je odgovoran

Objavljeno: 17:20h

*Napomena: Ovaj članak je ispravljen zbog netačnih navoda da je došlo do cenzurisanja programa TV Budva. Izmenjen je deo teksta u kojem se ovo tvrdilo, kao i naslov. Tekst je izmenjen na osnovu analize portala Raskrinkavanje.me

Mediji su objavili da je neposredno pred početak najavljene emisije „Problem“ na kanalu RTV Budva u kojoj gostuje rektor Cetinjske bogoslovije protojerej-stavrofor Gojko Perović i poslanik Liberalne partije Andrija Popović, došlo do prekida programa.

Objavljena je tvrdnja da je Agencija za elektonske medije ukinula televiziijski prenos operaterima „M tel“ i „Crnogorski telekom“.

Agencija za elektronske medije dematovala navode da je odgovorna za prekid programa, objašnjavajući da nemaju takvu mogućnost i da se verovatno radi o tehničkom problemu.

Povodom ovog slučaja oglasili su se i operateri.

Iz kompanije "Telemach" saopšteno je da su juče oko 16 sati evidentirali da je došlo do prekida emitovanja signala RTV Budva, nakon čega je utvrđeno da prekid nije uzrokovan bilo kakvim kvarom na njihovoj mreži. Iz Crnogorskog Telekoma "Vijestima" su kazali da ta kompanija nije dobila obavještenja o prekidu u prijemu signala TV Budva, već su to uočili poslije 17 sati.

I Mtel je saopštio da nije odgovora za prekid prenosa.

Međutim, neki mediji su naslovima pogrešno implicirali da prekid programa TV Budva ima veze sa namerom vlasti da cenzuriše glas Srpske pravoslavne crkve i oca Gojka.

Redakcija Televizije Budva sinoć je pred sami prenos emisije „Problem“ primila veliki broj poruka od građana širom Crne Gore koji su se žalili na problem prekida programa.

Razlog prekida signala za sada nije poznat.

Direktor RTV Budva Rade Tabaš zahteva da se kod Agencije za elektronske medije utvrdi ko je odgovoran za ukidanje signala lokalnom javnom emiteru neposredno pred početak emisije „Problem“, u kojoj je gostovao rektor Cetinjske bogoslovije protojerej-stavrofor Gojko Perović.

Povodom nestanka signala na svim kablovskim emiterima u Crnoj Gori, izjavljujem da je sa istog uređaja (video matrice) sa kojeg je išao lajv strim emitovan i video signal ka svim kablovskim operaterima. Kao direktor Radio Televizije Budva, zahtevam da se kod Agencije za elektronske medije utvrdi ko je odgovoran za ovu vrstu medijskog mraka“, naveo je Tabaš u saopštenju za medije.

Kako ističe, prosto je nezamislivo da se ovakve stvati dešavaju u 21. veku.

„Svesni da svojim radom i profesionalnim odnosom prema gledaocima kao jedinim merilom našeg kvaliteta, nismo ni sanjali a kamoli i pomislili da se ovakve stvari mogu dešavati u 21. veku. Pod hitno tražimo da se utvrde sve činjenice vezane za ovako brutalan čin diskreditacije medijske kuće na čijem sam čelu“, naglasio je on.

Kako dodaje, ujedno se izvinjava uvaženim gostima emisije, dodajući da će RTV Budva i dalje nastaviti da objektivno informiše o svim bitnim pitanjima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/rs-lat.sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.