OTAC GOJKO POSLAO STRAŠNU PORUKU: Mila Đukanovića OBLIO HLADAN ZNOJ! (VIDEO)
Otac Gojko Perović, Foto: YouTube Printscreen

LITIJA U HERCEG NOVOM

OTAC GOJKO POSLAO STRAŠNU PORUKU: Mila Đukanovića OBLIO HLADAN ZNOJ! (VIDEO)

On je kazao da braneći svetinje, branimo i državu

Objavljeno: 09:47h

U Herceg Novom je sinoć su održani moleban i litija koju je predvodio otac Gojko Pervić, rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog.

On je kazao da braneći svetinje, branimo i ovu državu, „jer kada bi bilo po ludoj pameti onih koji su pisali ovaj zakon, a napisali su da će to biti onoga koji je pre 1918. pravio te manastire“.

- Pa da vidimo ko je pravio te crkve. Ovaj manastir ide pravo putem vladika Ljubibratića u Tvrdoš jer su ga oni gradili, manstir Morača koji su podigli Nemanjići, jedan od najljepših manastira, ide Nemanjićima, Piva Sokolovićima, episkopima hercegovačkim i patrijarsima pećkim, Đurđevi stupovi Nemanjićima - kazao je otac Gojko.

Mi smo, dodao je on, „ubačeni elementi istine, jer volimo samo istinu i da kažemo samo istinu“.

-Do sad nije bilo vladara da kaže da je ono što je crkveno postaje državno, niti je danas u Evropi niko napisao zakon sličan ovom. U Evropi nema Zakona o vjerskim slobodama u koji su udrobljena imovinska pitanja i pitanja svojine. Nema takvog zakona kao što su se sjetili naši naučnici da naprave takav zakon kakvog nema nigdje na svijetu- rekao je otac Gojko Perović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/IN4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.