ĐUKANOVIĆ OPTUŽIO SRBIJU DA JE OD GRAĐANA UZELA MILIONE ZA SRPSKU KUĆU: Ovo je njegova računica (VIDEO)
Milo Đukanović, Foto: AP/Risto Božović

PLJUŠTE OPTUŽBE

ĐUKANOVIĆ OPTUŽIO SRBIJU DA JE OD GRAĐANA UZELA MILIONE ZA SRPSKU KUĆU: Ovo je njegova računica (VIDEO)

Srpsku kuću je na Sretenje otvorio Emilo Labudović, koji je i izvršni direktor, zajedno sa Nikolom Selaković, koji je tu bio ispred vlade RS

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović u nedavnom gostovanju u jednoj emisiji govorio je o Zakonu o slobodi veroispovesti, ali i o otvaranju Srpske kuće u Podgorici.

Srpsku kuću je na Sretenje otvorio Emilo Labudović, koji je i izvršni direktor, zajedno sa Nikolom Selaković, koji je tu bio ispred vlade RS.

Prethodno je pod krov "Kuće" otvoren Srpski informativno-kulturni centar "Sveti Sava" u okviru koga će egzistirati –Srpska televizija, Srpski radio, časopis Srpske novine, Srpske elektronske novine i Srpska književna zadruga iz Crne Gore. Za kupovinu Srpske kuće u Podgorici, Vlada Srbije izdvojila je 3,4 miliona evra. Srpska kuća je sedište institucija i organizacija osnovanih radi očuvanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpskog naroda u Crnoj Gori.

Đukanović je govorio da je ta nekretnina kupljena za ogromni novac, i da su je platili građani Srbije:

- Postoje dva podatka: da je tih 360 kvadrata plaćeno 3.5 miliona, a drugi 4 miliona, iz poreskih prihoda koje obezbeđuju državi Srbije. To je, koliko je meni poznato, najskuplje plaćen kvadrat, i to ne ni u Porto Montenegru gde je bio 8 hiljada, Luštici gde je bio 6 ili 7 hiljada nego u Podgorici gde metar kvadratni ne prelazi 2 hiljade, plaćen je 10 hiljada. Hoću da kažem da kada je kupljena Srpska kuća u Crnoj Gori, da je vlasništvo za nad njom prenešeno na 15 ili 20 privilegovanih Srba koji su danas vlasnici te imovine. - rekao je Đukanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.