STUDENTKINJA BRANI CRNU GORU OD SRBA SA SIGURNE DISTANCE – IZ NOVOG SADA! Lepa Bojana o velikosrpskom nacionalizmu
Bojana Vatić brani Crnu Goru iz Novog Sada, Foto: Facebook

u centru pažnje

STUDENTKINJA BRANI CRNU GORU OD SRBA SA SIGURNE DISTANCE – IZ NOVOG SADA! Lepa Bojana o velikosrpskom nacionalizmu

Studentkinja je napisala status kojim hvali multikulturalnost i vrednosti današnje Crne Gore

Objavljeno:

Studentkinja tehničkih nauka iz Novog Sada, nedavno je privukla pažnju medija u Crnoj Gori svojim fejsbuk statusom, toliko da je čak i vladajuća stranka u Crnoj Gori, DPS, izdala saopštenje kojim se zahvaljuje na, kako navode, tom hrabrom potezu.

foto: Printscreen/Facebook

Ova studentkinja je napisala status kojim hvali multikulturalnost i vrednosti današnje Crne Gore i naravno, neizostavno – otpor „velikosrpskom nacionalizmu“ na čemu su joj izrazito bili zahvalni režimski mediji kao i „istaknute“ ličnosti crnogorske scene te je svojih nekoliko minuta dobila i u emisiji Živa istina, Darka Šukovića kome je gost bio analitičar Ljubo Filipović.

Reakcija na ovakve studentske analizije crnogorske zbilje kao i „iskrenost“ mlađane Vatićeve, nisu izostale ni od strane crnogorskih satiričnih fejsbuk stranica MIMistarstvo onostranih poslova i It was very unpleasant/Psalm 118, koje sve više postaju popularne kod mladih ljudi i studenata – populaciji kojoj pripada i Bojana Vatić.

Vatićeva je, nakon ovog statusa, javnost obradovala još jednom bravurom – koja je naišla takođe na „pozitivne“ reakcije crnogorske mim scene.

Kako navodi ova satirična fejsbuk stranica, Vatićeva je i politički aktivna. To je njeno ustavno pravo i još jedan pokazatelj njenih napora za bolje danas i bolje sutra.

Mladost kakva jeste, nemirnog duha i želje za promjenama, osuđuje fašističke izjave te se i Vatićeva pridružila antifašističkoj struji u današnjem vremenu.

Nažalost, mlada studentkinja je i ovaj put, svoje plemenite težnje pogrešno adresirala umesto toga da ih šalje onima koji joj se srdačno zahvaljuju.

Povodom izliva nežnosti Vatićeve prema antifašističkom ustrojstvu Crne Gore, fejsbuk statusom se oglasio i Luka Radonjić, secirajući svaku njenu rečenicu hiruški precizno, čiju će reakciju, nadamo se, pročitati i Vatićeva.

1 / 8 Foto: Printscreen/Facebook

Bonus video:

(Espreso.co.rs / IN4S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.