MOŽDA JE IMAO ZOLJU I HEKLER UNUTRA? Episkopu Joanikuju pretresan automobil na graničnom prelazu u Crnoj Gori
Episkop Joanikije ponovo pretresan, Foto: Printscreen/Youtube

DOKLE više maltretiranje

MOŽDA JE IMAO ZOLJU I HEKLER UNUTRA? Episkopu Joanikuju pretresan automobil na graničnom prelazu u Crnoj Gori

- Razumem da policija treba da radi svoj posao i jasno mi je da kod samih policajaca, koji su vršili pretres, nije bilo zle volje, ali mi nije jasno zbog čega sam sumnjiv policiji i zbog čega se na meni primenjuje ovo pravilo Zakona

Objavljeno:

Prilikom ulaska u Crnu Goru iz Srbije, na graničnom prelazu Dobrakovo, crnogorska policija je u petak pretresala vozilo episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Nastavlja se pritisak crnogorskog režima na velikodostojnike i sveštenstvo SPC u Crnoj Gori, koji sa vernim narodom duže od mesec i po dana brane svetinje i veru pravoslavnu od spornog Zakonao slobodi veroispovesti.

Naime, u petak, oko 23 časa, prilikom ulaska u Crnu Goru iz Srbije, na graničnom prelazu Dobrakovo, policija je pretresala vozilo episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.

- Vladika je tražio nalog na šta su mu službenici policije kazali da imaju nalog, ali ga nisu pokazali, te da mogu da daju zapisnik o pretresu, koji su i dali nakon dužeg čekanja, oko 40 minuta. Episkop Joanikije je rekao da su ovakvi postupci policije vid pritiska na sveštenstvo da se odustane od dalje borbe za verska prava u Crnoj Gori, što zapravo znači da je svaki onaj koji se bori za svoja prava u Crnoj Gori označen kao neprijatelj države. To je, dodao je vladika, svojstveno autokratiji, a ne demokratiji.

- Razumem da policija treba da radi svoj posao i jasno mi je da kod samih policajaca, koji su vršili pretres, nije bilo zle volje, ali mi nije jasno zbog čega sam sumnjiv policiji i zbog čega se na meni primenjuje ovo pravilo Zakona, kazao je episkop Joanikije.

U zapisniku koji je policija uručila stoji: „pretresanje je izvršeno bez naredbe suda na osnovu člana 33 stav 2 Zakona o graničnoj kontroli, jer postoje osnovi sumnje o posedovanju zabranjenih stvari koje ima kod sebe ili u saobraćajnom sredstvu“, saopšteno je iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Pre nekolikodana policija je pretresala automobil episkopa Joanikija na graničnom prelazu Ranče, na području Pljevalja, a pre ti dana pretresan je, na istom graničnom prelazu, automobil dvojice sveštenika Eparhije.

BONUS VIDEO:

(Espreos.rs/novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.