DOŠLO JE VREME DA SE SRBIJA PREISPITA: Đukanović se oglasio, DA LI JE MOGUĆE DA OVO TRAŽI?!
Milo Đukanović, Foto: Printscreen Youtube

OŠTRO

DOŠLO JE VREME DA SE SRBIJA PREISPITA: Đukanović se oglasio, DA LI JE MOGUĆE DA OVO TRAŽI?!

Srbija nije prilagodila svoju državnu politiku novim okolnostima, kada je Crna Gora 2006. godine postala nezavisna, i ne samo Crna Gora, već i Srbija, mada ne svojom voljom

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je ono što se dešava u Crnoj Gori pokušaj promene karaktera crnogorske države u kojem učestvuju "ideolozi i aktuelni akteri velikosrpskog državnog nacionalizma", a kojih je prema njegovim rečima mnogo.

- Ako se o pravima Srba u Crnoj Gori kaže da su ona više ugrožena od prava koja su imali Srbi u NDH, a da je, prema rečima patrijarha Irineja, crkva više ugrožena nego za vreme Otomanskog carstva, kao i kada predsednik Srbije previđa bitno različite okolnosti i upoređuje položaj i prava Srba u Crnoj Gori sa pravima i položajem Albanaca u Severnoj Makedoniji, zaista mislim da je vreme da Srbija zastane i preispita se kuda to vodi - rekao je Đukanović.

Čini mu se, kaže, da Srbija nije prilagodila svoju državnu politiku novim okolnostima, kada je Crna Gora 2006. godine postala nezavisna, i ne samo Crna Gora, već i Srbija, mada ne svojom voljom.

- Srbija i dalje više vodi računa o pravima Srba u drugim državama, nego o građanima Srbije. To je naopako i neće dovesti ni do čega - kaže Đukanović.

- Najdobronamernije tvrdim da je vreme da se zastane, da se preispita šta su to prioriteti građana Srbije u ovom vremenu, a jednako tako bismo i svi mi u regionu morali da se preispitamo šta još treba učiniti da, ako bi se taj neprimereni odnos nastavio, osnažimo naš državni, nacionalni i kulturni identitet - izjavio je Đukanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.