MILO SE OGLASIO! Da li je moguće da je predsednik Crne Gore rekao ovo?!
Milo Đukanović, Foto: AP

nada se

MILO SE OGLASIO! Da li je moguće da je predsednik Crne Gore rekao ovo?!

Đukanović je komentarisao i crtanje trobojki i saopštio je da se očigledno suočavamo sa perfidno medijsko političkom propagandom

Objavljeno:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović veruje da će doći do dijaloga između premijera Duška Markovića i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija o Zakonu o slobodi veroispovesti.

- Tu nema drugog izbora, jer država neće pristati na ucene, kazao je Đukanović za RTCG.

- Vara se onaj ko misli da će istrajnošću u organizaciji litija, državu naterati na kapitulaciju. U ovom momentu Crna Gora je stabilna država, koju štite nadležne institucije. SPC time što ne želi da se registruje, želi da se predstavi kao neko ko je iznad države i da pošalje poruku da je Crna Gora teokratska država. Tu dilemu mora svaki građanin sebi postaviti, dakle ko god se opredelio da živi u ovoj zemlji, ko god ima potomstvo, ili planira da ima potomstvo mora razmišljati da li će tom potomstvu da ostavi srednjovekovnu teokratsku srpsku državu Crnu Goru, ili ćemo da tom potomstvu ostavimo građansku državu, državu multietičke demokratije sa usvojenim evropskim sistemom vrednosti, državu u kojoj će svi građani i sve verske zajednice imati ista prava i ravnopravan položaj - naveo je Đukanović.

Đukanović smatra da rasprave koje se ovih dana mogu čuti povodom Zakona o slobodi veroispovesti je da ovde nije reč o Zakonu, o imovini, već o državi.

- Zakon je identifikovao tri linije udara na te vrednosti u Crnoj Gori. Prva linija je crkvena, druga je delovanje prosrpske opozicije u Crnoj Gori. Da oni iz Srbije, ili prosrpski orjentisani neskriveno svojataju litije koje organizuje SPC. Jedan od lidera Andrija Mandić je rekao da su to njihovi protesti. Njihova poruka je da nam treba Crna Gora u kojoj će se vlast uzimati sa ulice, ne treba nam demokratska Crna Gora. I treća linija udara na demokratsku, multietničku i proevropsku Crnu Goru, jesu ideolozi i akteri velikosrpskog državnog nacionalizma iz našeg okruženja, sa centralom u Srbiji, ali i ne samo tamo - kazao je Đukanović.

Đukanović je komentarisao i crtanje trobojki i saopštio je da se očigledno suočavamo sa perfidno medijsko političkom propagandom koja pokušava Crnoj Gori servirati, kako kaže, infatilne podlosti, a jedna od tih je zašto se buniti protiv toga kad je to zastava Kralja Nikole.

- To pokušavaju oni koji su opoganili i trgove i hramove, time što su pozivali na proslavu velike narodne skupštine koja je poništila Crnu Goru. Moraju svi shvatiti da se na taj način ne može razgovarati sa Crnom Gorom. Moraju razumeti da je ovo nova Crna Gora koja ne dozvoljava nikome da nas neko obmanje, niti da nam bilo šta podmeće, rekao je Đukanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.